Masterclass Londen Haydn Quartet

Sunday 29 March 2020, 14:00 - 17:00 uur
Sweelinckzaal, Conservatorium van Amsterdam
Oosterdokskade 151
1011 DL Amsterdam

LET OP: Naar aanleiding van de laatste RIVM maatregelen is dit concert afgelast
PLEASE NOTE: Due to the latest RIVM measures this concert has been canceled


Het London Haydn Quartet is voor het eerst te gast in Amsterdam en dit masterclass-weekend staat volledig in het teken van de authentieke uitvoering van het vroeg klassieke repertoire. Zij starten dit weekend op vrijdag met een openbare uitvoering van het Klarinetkwintet van Mozart in het Conservatorium van Amsterdam.
De maandelijkse masterclasses zijn een onderdeel van het partnerschap tussen het Conservatorium van Amsterdam en de Nederlandse StrijkKwartet Academie.

Over het London Haydn Quartet & Eric Hoeprich
Het London Haydn Quartet; nu een van 's werelds leidende kwartetten binnen de authentieke uitvoeringspraktijk, stoelt op een gezamenlijke passie voor Haydn. Het kwartet is te gast in de grote concertseries in het VK, de VS, Canada en West-Europa. Hun opnames van de Haydn Kwartetten bij Hyperion werden door de internationale kritieken lovend ontvangen en er werden Haydn-recials gegeven in Carnegie Hall, het Festival voor Oude Muziek Utrecht, het Mozartfest (Bath), Cheltenham, het English Haydn Festival en de Haydn-festivals in Esterhazy, Lincoln en Lyon. Hun interpretaties van de Haydn-kwartetten op het label Hyperion oogstten internationale lof. Eric Hoeprich is de belangrijkste klarinettist uit de Oude Muziek beweging en vanaf het begin solo-klarinettist van het Orkest van de 18e Eeuw (Frans Brüggen).

Delen