Band Masterclass Joel Ross Quartet

Thursday 16 April 2020, 15:00 - 17:00 uur
Amsterdam Blue Note, Conservatorium van Amsterdam
Oosterdokskade 151
1011 DL Amsterdam

LET OP: Naar aanleiding van de laatste RIVM maatregelen is dit concert afgelast
PLEASE NOTE: Due to the latest RIVM measures this concert has been canceled

Joel Ross vibrafoon, Immanuel Wilkins sax, Jeremy Corren piano, Kanoa Mendenhal bas

Over
Het regende lovende recensies toen vorig jaar het album KingMaker van Joel Ross verscheen op het legendarische Blue Note-label. ‘Een nieuwe rijzende ster’, noemt NRC de jonge vibrafonist: ‘KingMaker maakt indruk. Al was het maar hoe Joel Ross in zijn composities de vibrafoon in een nieuw licht zet. Met jeugdig vuur, in het voetspoor van grote namen als Milt Jackson en Bobby Hutcherson.’

Twintiger Ross, die opgroeide in Chicago en nu in Brooklyn woont, maakte naam als sideman in de clubs van New York en speelde op de recente sucesvolle albums van Makaya McCraven en Marquis Hill. Op zijn eigen album KingMaker bewijst hij zijn kwaliteiten als bandleider en is te horen hoe hij zijn verfijnde composities in goede banen leidt, of het nou gaat om atmosferische klanken in het verlengde van ECM of grooves met dance- hiphop- en M-Base-invloeden.

‘A maestro at the vibraphone, a sharp band leader. Ross’ Blue Note debut, KingMaker, is his first as a leader, and it is a marvel. Every note counts’ (Pitchfork).

Delen