Klassiek - Lunchconcert 'Grimm Duette'

donderdag 25 februari 2021, 12:30 - 13:30 uur
Online / Livestream

→ Volg dit concert via de livestreampagina van het Muziekgebouw Eindhoven
Meer informatie

Grimm Duette
Natalie Kulina & Francisca Portugal, viool

Glière - 12 Duos for 2 Violins
Rimsky-Korsakov - Scheherazade suite
Rimsky-Korsakov - Fantasy-suite in four movements (arr. Kulina&Portugal)
    I. The Sea and Sinbad's Ship
    II. The Kalandar Prince
    III. The Young Prince and The Young Princess
    IV. Festival at Baghdad. The Sea and The Shipwreck

Waterbronnen en razende oceanen
Een bron die uitbarst tussen de rotsen, een kreek, rivier, oceaan ... Het is allemaal water: allemaal even betoverend, maar tegelijkertijd heel verschillend van vorm, het is geluid, het is kracht.

Het programma dat het Grimm Duette presenteert voor dit lunchpauze concert is muziek dat diep geworteld is in de Russische muzikale traditie, vol kleuren en wendingen; maar toch zo wonderbaarlijk contrasterend. Muziek abstract en programmatisch, geschreven voor twee violen en aangepast vanuit een groot orkest, eenvoudig en virtuoos.

- - - 

Het Grimm Duette, bestaande uit violisten Natalie Kulina en Francisca Portugal, is toegewijd aan het vertellen van muzikale verhalen sinds de oprichting in 2017. Ze kwamen uit Tsjechië en Portugal en leerden elkaar kennen tijdens hun studie aan het Conservatorium van Amsterdam. Ze zijn stuk voor stuk ervaren solisten en zijn verbonden door een gedeeld gevoel voor humor en gevoel voor muziek, naast een sterke vriendschap hebben ze een succesvolle muzikale samenwerking opgebouwd, waarbij ze vele concerten gaven in Nederland en Tsjechië en in grotere projecten te zien waren. De specialiteit van het duet is het zoeken naar verborgen verbanden en willekeurige toevalligheden in muziek, geschiedenis en het leven in het algemeen: het combineren van bestaand repertoire uit verschillende muzikale tijdperken en genres, en het arrangeren van hun eigen versies van beroemde vioolvirtuoos stukken of zelfs symfonische werken, met als doel een breed spectrum aan klassiek muziekrepertoire overal en altijd.

Delen