Kunst, Politiek en Gemeenschap met Sheila Lewandowski

zondag 09 oktober 2022, 11:00 - 13:00 uur
Adyen Rokin 49
Rokin 49
1012KS Amsterdam

Lezing: zondag 9 oktober om 11.00-13.00 uur. Locatie: Adyen kantoor @ Rokin 49 / Wil je de lezing bijwonen? Stuur een mail naar dascreativeproducing@ahk.nl

In de lezingenreeks 'Ondernemerschap' van de master DAS Creative Producing in samenwerking met Adyen geeft Sheila Lewandowski een lezing over haar werk bij The Chocolate Factory Theater en haar politieke betrokkenheid als creatief producent in New York op zondag 9 oktober om 11.00u-13.00u @ Adyen office Rokin 49. In deze oktoberlezing staan kunst, politiek en gemeenschap centraal. Hoe draag je zorg voor kunstenaars en hoe beïnvloed je het creatieve veld op beleidsniveau? Kunnen kunstenaars en creatieve producenten de drijvende kracht zijn achter lokale besluitvorming? (lezing is in het Engels)

Sheila Lewandowski, uitvoerend directeur en medeoprichter van The Chocolate Factory Theater, waar ze met succes samenwerkte met de stad New York om een gebouw te verwerven zodat het theater een permanente locatie krijgt in Long Island City. Het bestuur en het managementteam hebben een kapitaalcampagne gelanceerd samen met grote renovatieplannen. Sheila heeft meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van non-profit management en financiën. Naast haar werk bij The Chocolate Factory is Sheila een gemeenschapsorganisator en voorvechter van kunstenaars, en werkt ze aan de bewustwording van het belang van de kunst bij het maken van beleid in alles van onderwijs tot huisvesting tot economische ontwikkeling en met betrekking tot arbeid op lokaal, regionaal, staats- en nationaal niveau. Sheila heeft erkenning gekregen voor haar activiteiten, meest recentelijk als Business Person of the Year door de Queens Chamber of Commerce en als Community Leader in en voor de kunsten door de Queens Council on the Arts in 2018. Eerdere erkenning omvat de Elizabeth Coleman Visionary Leadership Award van haar alma mater Bennington College, Woman of Distinction door New York State Senator Michael Gianaris en proclamaties van de New York State Assembly en New York City Council voor haar werk in en voor haar lokale gemeenschap. Sheila is lid van Community Board 2 in Queens en is voorzitter van de Transportation Committee. Ze is lid van de Policy Leadership Council van Nonprofit New York na elf jaar als actief bestuurslid.

Sheila was gastdocent aan de Academie voor Theater & Dans in Amsterdam en Marymount Manhattan College in NYC. Ze was gastspreker en panellid over onderwerpen variërend van non-profit management tot gemeenschapsorganisatie en -ontwikkeling voor onder meer het Van Alen Institute, Dance NYC, LIC Partnership en WNYC.

In 2022 starten Adyen en de Academie voor Theater en Dans een bijzondere samenwerking om ruimte te bieden voor inspiratie, reflectie en daadkracht in het hart van de stad Amsterdam.

Het bedrijf Adyen is opgericht in 2006, in het centrum van Amsterdam, door een groep Nederlandse ondernemers. Adyen is een betaalplatform dat voor toonaangevende bedrijven over de hele wereld betalingen verwerkt. Momenteel heeft de organisatie meer dan 2000 medewerkers en 27 kantoren over de hele wereld. In 2021 opende Adyen extra kantoorruimte aan het Rokin, in hetzelfde stadscentrum waar de reis van het bedrijf begon. Om zich te verbinden met, en terug te geven aan, de stad Amsterdam, stelt het bedrijf zijn kantoren open voor Amsterdammers in samenwerking met de Academie voor Theater en Dans. Binnen haar onderwijs verkent de academie de manieren waarop kunst kan bijdragen aan het vormgeven van de wereld, vanuit de vaste overtuiging dat kunst mensen en de wereld in beweging kan zetten.

Delen