De uitdaging van sociale rechtvaardigheid en diversiteit voor de kunst- en cultuursector met AHK-Lector Aminata Cairo

zondag 13 november 2022, 11:00 - 13:00 uur
Adyen Rokin 49
Rokin 49
1012KS Amsterdam

In de lezingenreeks 'Ondernemerschap' van de master DAS Creative Producing in samenwerking met Adyen, geeft Aminata Cairo, AHK lector Sociale Rechtvaardigheid en Diversiteit in de Kunsten, een lezing over haar boek ‘Holding Space’ en over het onderhouden van verschillende relaties op zondag 13 november om 11.00u-13.00u @ Adyen office Rokin 49. In deze novemberlezing staan kunst, sociale rechtvaardigheid en diversiteit centraal. Hoe kun je schijnbaar onoverkomelijke verschillen tóch overbruggen? Welke strategieën kun je hanteren om verschillende én duurzame relaties op te bouwen? (lezing is in het Nederlands)

Toegang gratis.

Liever de informatie offline lezen? Download de PDF over deze lezing.

Aminata Cairo is verbonden als lector Sociale Rechtvaardigheid en Diversiteit in de Kunsten aan de AHK. Zij werkt op dit moment als onafhankelijk consultant en onderzoeker op het gebied van diversiteit en inclusie, en adviseert in die hoedanigheid diverse hoger onderwijsinstellingen en organisaties in Nederland op het gebied van inclusief leiderschap en inclusieve educatie. Eerder was zij onder meer lector Inclusieve Educatie bij de Haagse Hogeschool, diversity officer bij de Universiteit Leiden, Associate Professor bij het Anthropology Department van de Southern Illinois University Edwardsville en was ze betrokken bij tal van onderzoeksprojecten op het gebied van antropologie, diversiteit en het creëren van inclusieve en veilige leer- en werkomgevingen. Ze heeft diverse publicaties over diversiteit en inclusie op haar naam staan en is als adviseur en bestuurslid betrokken bij verschillende ideële stichtingen en organisaties. In 2016 werd ze geridderd in de Orde van de Palm voor haar bijdrage aan cultuur door de regering in Suriname. In 2018 werd ze genomineerd voor ‘Lector van het Jaar’.

In 2022 starten Adyen en de Academie voor Theater en Dans een bijzondere samenwerking om ruimte te bieden voor inspiratie, reflectie en daadkracht in het hart van de stad Amsterdam.

Het bedrijf Adyen is opgericht in 2006, in het centrum van Amsterdam, door een groep Nederlandse ondernemers. Adyen is een betaalplatform dat voor toonaangevende bedrijven over de hele wereld betalingen verwerkt. Momenteel heeft de organisatie meer dan 2000 medewerkers en 27 kantoren over de hele wereld. In 2021 opende Adyen extra kantoorruimte aan het Rokin, in hetzelfde stadscentrum waar de reis van het bedrijf begon. Om zich te verbinden met, en terug te geven aan de stad Amsterdam, stelt Adyen in samenwerking met de Academie voor Theater en Dans, de Event Space van het kantoor open voor publiek. Binnen haar onderwijs verkent de academie de manieren waarop kunst kan bijdragen aan het vormgeven van de wereld, vanuit de vaste overtuiging dat kunst mensen en de wereld in beweging kan zetten. Lezing: zondag 13 november om 11.00-13.00 uur. Locatie: Adyen kantoor @ Rokin 49 / Wil je meedoen? Stuur een mail naar dascreativeproducing@ahk.nl

 

Delen