Jazz - Singer Swinging Sundays

zondag 05 februari 2023, 15:00 - 16:00 uur
Singer Laren
Oude Drift 1
1251 BS Laren

Na een half jaar in Berlijn te hebben gewoond om zijn eigen sound verder te ontwikkelen, is pianist, componist en bandleider Daan Sanders in maart 2022 teruggekeerd naar Amsterdam, waar hij met zijn kwartet in november 2022 een nieuwe EP, The Berlin Sessions, heeft uitgebracht. Hoewel in The Berlin Sessions het rauwe geluid van Berlijn centraal staat, laat het kwartet zich ook beïnvloeden door de subtielere, klassieke klanken van Daans geboortestad Amsterdam. In het najaar van 2022 stond het Daan Sanders Kwartet op het Laren Jazz Festival en speelde een uitverkocht release-concert in Splendor. 

Het kwartet laat jazz, fusion en klassiek samenkomen en creëert daarbij ruwe klanken en dromerige melodieën. Een reis van woest naar kalm; van Berlijn naar Amsterdam; van de ruige gitaarsound van Kurt Rosenwinkel tot het zwoele pianogeluid van Brad Mehldau. Bereid je voor op intense jazz die er geen doekjes om windt: dit is het Daan Sanders Kwartet.

Line-up:

  • Daan Sanders | Piano
  • Adrian Bifano | Gitaar
  • Matteo Mazzù | Elektrische bas
  • Miklós Kovács | Drums

Info en tickets

Delen