Kunst en Politiek - DAS Creative Producing lezing

zondag 12 maart 2023, 11:00 - 13:00 uur
Adyen Rokin 49
Rokin 49
1012KS Amsterdam

Actuele thema's, kunst en ondernemerschap.

Maandelijkse zondagochtend lezingen georganiseerd door DAS Master Creative Producing in samenwerking met Adyen en O2Lab.

Download de informatie over de lezing als PDF

Op zondagochtend 12 maart gaan we met Louise Boelens van Bureau Burgerberaad in gesprek over de organisatie van een Burgerberaad en de mogelijke rol van Kunst daarbij.

Een paar dagen later zijn de Provinciale Statenverkiezingen en de Waterschapsverkiezingen. Dit is geen verkiezing die erg leeft bij de kiezers, toch is dit een heel belangrijke verkiezing met direct effect op de landelijke politieke besluitvorming. De leden van de Provinciale Staten kiezen namelijk de Eerste Kamer.

Zoals in veel media wordt besproken is het vertrouwen van onze burgers in de politiek nog nooit zo laag geweest. In september 2022 gaf 67% van de bevolking aan geen vertrouwen te hebben in de politiek, en 76% gaf aan geen vertrouwen te hebben in Kabinet Rutte 4. Burgers voelen zich niet betrokken en niet gehoord. Hoe kan dit gevoel doorbroken worden en hoe kan je burgers meer betrekken? Een van de mogelijke oplossingen hiervoor is het Burgerberaad.

Bureau Burgerberaad is opgericht door burgers die zich onder andere zorgen maken over de klimaatcrisis. Het doel is het stimuleren van goed georganiseerde burgerberaden en dat inwoners veel meer betrokken moeten worden bij besluitvorming. Het blijkt een actueel onderwerp: Veel gemeenten zijn bezig om burgerberaden van de grond te krijgen en ook landelijke zijn er initiatieven tot een burgerberaad, onder andere op het gebied van klimaat, zorg en biodiversiteit. Ook is er net een idee gelanceerd om een Burgerberaad te organiseren rondom het Slavernijexcuus.

Louise Boelens is verbonden aan Bureau Burgerberaad. Daar zet ze zich in om lokale burgerberaden van de grond te krijgen en op goede wijze te laten uitvoeren. Eerder werkte ze o.a. met gemeenteraden, gemeentelijke organisaties en bewonersorganisaties. Ze is opgeleid als organisatiepsycholoog en jurist en geschoold in diverse dialoog-methodieken en besluitvorming, waaronder deep democracy.
 

De lezingen vinden plaats op de zondagochtend, om 11.00 uur, Adyen, Rokin 49, Amsterdam
Entree gratis.
Meld je aan via het aanmeldforumlier of mail naar dascreativeproducing@ahk.nl.

Aansluitend aan deze lezing kunnen geĆÆnteresseerden in de masteropleiding DAS Creative Producing in gesprek met studenten en docenten. Meer informatie over de opleidingen en aanmelden voor de selecties: https://www.atd.ahk.nl/opleidingen-theater/das-creative-producing

Deadline aanmeldingen opleiding: 19 april 2023.

Voor meer informatie: houd onze Social Media in de gaten:

Instagram/Facebook/Linkedin

 

Over de samenwerking tussen Adyen en de Academie voor Theater en Dans

In 2022 starten Adyen en de Academie voor Theater en Dans een bijzondere samenwerking om ruimte te bieden voor inspiratie, reflectie en daadkracht in het hart van de stad Amsterdam.

Het bedrijf Adyen is opgericht in 2006, in het centrum van Amsterdam, door een groep Nederlandse ondernemers. Adyen is een betaalplatform dat voor toonaangevende bedrijven over de hele wereld betalingen verwerkt. Momenteel heeft de organisatie meer dan 2000 medewerkers en 27 kantoren over de hele wereld. In 2021 opende Adyen extra kantoorruimte aan het Rokin, in hetzelfde stadscentrum waar de reis van het bedrijf begon. Om zich te verbinden met, en terug te geven aan, de stad Amsterdam, stelt het bedrijf zijn kantoren open voor Amsterdammers in samenwerking met de Academie voor Theater en Dans. Binnen haar onderwijs verkent de academie de manieren waarop kunst kan bijdragen aan het vormgeven van de wereld, vanuit de vaste overtuiging dat kunst mensen en de wereld in beweging kan zetten.

Delen