Lezing Hayfaa Chalabi & LIMBO over inclusie

dinsdag 28 maart 2023, 19:00 - 20:30 uur

Op dinsdag 28 maart, aanvang 19.00 uur, zijn illustrator Hayfaa Chalabi en artistiek onderzoekscollectief LIMBO te gast op de Breitner Academie voor een lezing inclusie in de kunsten. Deze lezing is toegankelijk voor alle studenten en medewerkers van de AHK. Vanaf 18.00 uur ben je welkom op de Breitner Academie (Overhoeksplein 2) voor soep en een broodje. De avond duurt tot ca. 20.30 uur.

Meld je aan

Hayfaa Chalabi
Hayfaa Chalabi gebruikt haar kracht als illustrator en verhalenverteller om mensen bewust te maken van hedendaagse sociaal-politieke kwesties. Haar werk gaat met name over het misbruik van machtsstructuren in onze samenleving en de snijvlakken tussen beeldcultuur, gender en migratie. In haar werk gaat ze onder andere in op het stereotype beeld dat geschetst wordt van Arabische vrouwen in westerse media en op de politieke emoties die spelen rondom de vluchtelingencrisis in Europa. https://chalabihayfaa.com/

LIMBO
LIMBO is een artistiek onderzoeksproject geïnitieerd door Fabian Holle van de Refugee Academy (Vrije Universiteit Amsterdam), in samenwerking met Noa Bawits (masterstudent sociologie en alumnus van de Reinwardt Academie) van Framer Framed en queer, vluchteling kunstenaars. LIMBO bracht acht zondagen een diverse groep queer deelnemers met een vluchtelingenachtergrond samen, en organiseerde met hen workshops met als doel creatieve expressie en het ophalen van individuele en collectieve herinneringen.
https://framerframed.nl/exposities/expositie-limbo/

 

Delen