ECD: And then, it becomes that - Isabel Cordeiro & Ropes Aligned

woensdag 26 april 2023, 17:00 - 17:30 uur

Isabel Cordeiro & Ropes Aligned - And then, it becomes that
Produced by WhyNot x ECD

Zestien studenten van de opleiding Expanded Contemporary Dance aan de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam tarten de zwaartekracht met verticale dans, samen met en voortbouwend op het onderzoek van Ropes Aligned (Suzanne de Bekker en Natasja Bode) en Isabel Cordeiro

Geïnspireerd op de eerste pogingen om de zwaartekracht te begrijpen die teruggaan tot de Griekse filosoof Aristoteles (384-322 v.C., het universum bevindt zich handig onder zijn voeten) brengen de studenten, in zwevende toestand, de zwaartekracht trotserend, nieuwe relaties tot stand tussen hun lichaam en de elementen. Weg van Aristoteles' geocentrische kijk op het universum, wagen de studenten zich in een onbekende ruimte en herbouwen/herdefiniëren deze ruimte door er hun eigen interpretatie aan te geven: "En dan wordt het dat."

Speeldata
Klik op de datum en tijd van uw keuze en volg de instructies:
Woensdag 26 april 17:00 uur
Woensdag 26 april 19:00 uur

Locatie
NDSM-werf, verzamelpunt: ingang van NDSM Café (Scheepsbouwkade 6).

Over WhyNot
WhyNot, een initiatief van stichting De Vreemde Beweging, is een producerend en presenterend dans- en performance platform met een tweejaarlijks festival dat sinds 2009 in Amsterdam op wisselende locaties buiten het theater plaatsvindt. Vanuit actuele thema’s en met een multidisciplinaire opzet schept WhyNot een aantrekkelijke omgeving voor het publiek om met dans en performance in aanraking te komen. WhyNot heeft als doel om dans en performance voor een brede doelgroep toegankelijk te maken, door multidisciplinaire programma’s op passende en/of onverwachte locaties neer te zetten en door werken van hoge artistieke kwaliteit te produceren en te presenteren. 

Over Revolving Bodies
In de verschillende onderdelen van Revolving Bodies staat de veranderende relatie van de mens met onze planeet en vormen van leven centraal. Voortbouwend op eerder onderzoek naar choreografie en architectuur en het bewegende landschap, onderzoekt WhyNot in dit project via het lichaam en dans de natuurlijke en cyclische bewegingen van onze leefomgeving: van de kosmische beweging van planeten en de positie van de aarde, tot de microscopische schaal van cellen, moleculen en atomen, en de krachten - zoals de zwaartekracht -  waaraan al deze ‘lichamen’ onderhevig zijn. 

Credits: 
Foto: Ropes Aligned
Choreografie: Isabel Cordeiro, Ropes Aligned | Suzanne de Bekker & Natasja Bode i.s.m. de studenten
Performers: Dicko-Andrea Din, Jimi Dormans, Marilou Fortuné, Nara Gonçalves, Maira Darja Horvath, Peer Jonkers, Wiktoria Kolcon, Amisha Kumra, Ugnė Irene Laurinavičiūtė, Ryan Le-Nguyen, Dengling Levine, Pedro Afonso da Silva Sampaio Soares Machado, Bryan Nurhakim, Tara Pula, Rowan van Sen, Grėtė Vosyliūtė, Ina Wojdyła
Advisor: Keren Levi
Productie: WhyNot en ECD
Rigging: Roan Lo-a Njoe
Met dank aan: Marc Koolen van PickUp Club, NDSM Loods en Roos Oudt 

Delen