AHK Circles Diversiteit & Inclusie | met Mounir Samuel

dinsdag 26 september 2023, 17:00 - 19:00 uur
Academie voor Theater en Dans
Jodenbreestraat 3
1011 NG Amsterdam

AHK Circles - Necessary Conversations

In 2022 en 2023 rouleren de bijeenkomsten van de AHK Circles langs de zes academies van de AHK met het vaste thema: Safety & Inclusion. Voor elke edities ontvangen wij speciale gasten en sprekers. 

Met: Mounir Samuel | Politicoloog, auteur, publicist, performance artiest, trainer, presentator & cultureel ondernemer op het snijvlak van media, politiek, religie, taal, cultuur & klimaat

Programma
Walk in: 16.45
Start: 17:00-19:00 uur
Food & drinks 19.00-20.00 uur

Intermezzo door studenten van de Breitner Academie

Met Astrid Rose als moderator

Over deze AHK Circle

We gaan op ontdekkingstocht met sociale experimenten, interventies en groepsactiviteiten om te leren hoe we écht met elkaar in gesprek kunnen gaan en blijven. Zodra we de spelregels hebben afgestemd, gaan we onderzoeken welke belangrijke gesprekken medewerkers en studenten van de AHK met elkaar willen voeren. We gaan in spelvorm verschillende gespreks- en luistertechnieken aanleren. We nemen hierbij actief machtsverhoudingen, privileges en individuele identiteiten mee, evenals de verschillende sociale kringen waarin de deelnemers zich bewegen. Op die manier worden we allemaal geconfronteerd met onze eigen vooroordelen, aannames en bubbels. Alleen zo kunnen we echt betekenisvolle ontmoetingen faciliteren.

Het doel? Juist in gesprek gaan met mensen die (op het eerste gezicht) totaal niet op jou lijken en verder kijken dan de eerste verschillen. Laten we overeenkomsten ontdekken die voorbij dat initiële verschil gaan en van daaruit mogelijk nieuwe, maar noodzakelijke gesprekken voeren.

Deze bijeenkomst in de vorm van cirkels is niet alleen interactief, maar ook interdisciplinair. We bundelen het beste van Mounirs vaardigheden als journalist, cultureel ondernemer, theatermaker en presentator.

De volgende edities van de AHK Circles zijn op 31 oktober en 30 november & 1 december 2023.

Meld je hier aan voor deze AHK Circle

Delen