Afstudeervoorstelling: Till Death Do Us Part

zaterdag 16 maart 2024, 14:30 - 15:40 uur

"Duizend maal zijn wij gestorven
Duizend maal zijn wij herrezen

Hebben wij dan nu het recht verworven te beminnen voor het leven?"

In "Till Death Do Us Part" dragen Julia en Romeo honderden jaren opvoeringsgeschiedenis met zich mee.
Ze hebben een ongezonde obsessie ontwikkeld met de romantische liefde en dat drijft hen steeds opnieuw naar de afgrond. Twee personages, gebaseerd op het beroemdste paar aller tijden, op zoek naar een liefde die geneest in plaats van verwondt. Kunnen zij hun traumatische verleden achter zich laten? 

"Till Death Do Us Part" is een voorstelling over destructieve relaties, die verkent hoe wij nog altijd afhankelijk zijn van de liefde, hoe onze eigenwaarde en identiteit nog altijd worden gevormd door de ander, het ultieme samenzijn. Wanneer het lijkt alsof je enkel voor en door de ander kunt bestaan, en zelfs de dood een uitweg lijkt om die immense, compromisloze en onsterfelijke liefde te behouden, dan is er iets grondig mis. Twee geliefden gaan de confrontatie aan met zelfvernietiging, schaamte en hun obsessie voor elkaar en de liefde. Hoe ver gaan ze "in de naam van de liefde"?

Reserveren, data en aanvangstijden
U kunt online kaarten reserveren. Klik op de datum en tijd van uw keuze en volg de instructies:

Credits (afstuderend op de voorstelling *):
Joelina Spieß – regie & concept (Regie opleiding)*
Luka Viool – beeld & kostuum (Scenografie opleiding)*
Charlie Smeets – video & licht (Design & Technology)*
David Knap – geluid & muziek (Design & Technology)*
Wouter Stoppelenburg – productie (Opleiding Productie Podiumkunsten)*
Sietse van der Wal – technische productie
Rinke Brans – dramaturgie
Dane Schippers – tekst
Giulia Reiss – spel
Felix Schellekens – spel

Onder begeleiding van
Erasmus Mackenna
Olivier Diepenhorst
Frank van Wanrooi
Arlon Luijten
Bram Sneijders
Jelleke Raats

Met dank aan
Berthe Spoelstra, Bart Visser, Gert Jan Houben, Elisia da Silva Martins Pecas, Bas de Bruijn, Jochum Vrijland, Gemma van Kruijsbergen, Annebeth Vlietstra, Judith van de Pas, Daan Westerdorp, Theaterbroedplaats De Sloot, Santiago Matthaei, Luka Schuurman, Ronja Wijtvliet

Locatie
Theaterzaal

Academie voor Theater en Dans, Jodenbreestraat 3, Amsterdam

 

Delen