Regie 3: Marie

donderdag 18 april 2024, 20:00 - 20:35 uur
Academie voor Theater en Dans
Jodenbreestraat 3
1011 NG Amsterdam

Marie 
Rotten doen wij waar we onszelf nog nooit hebben ontmoet. 

Staande in de rauwe echtheid van het moment, nodigt 'Marie' u uit om samen het proces van ontbinding te omarmen als een ontdekking van onze gedeelde beestachtigheid. Op de grenslijn tussen verlichting en waanzin, daar bevinden we ons, waar op ieder moment een diepere laag van onze existentiële strijd wordt onthuld. In een wereld die echo's draagt van Buchner's 'Woyzeck' en Kane's '4.48 Psychosis', ontrafelt dit stuk de complexe weefsels van onze ziel. 

Hoe voelt het om op de drempel van het geaccepteerde te staan, starend in het onbekende? Hooggeëerd publiek, geschapen zoals God het voorzag: man en vrouw, mens en beest. Dit is uw uitnodiging om de schoonheid te ontdekken in dat wat niet begeerd mag worden, om te dansen op de melodieën van het verboden, en om samen met 'Marie' de diepste krochten van onze natuur te verkennen. 

Let op: Marie raakt thema’s aan over mentale gezondheid en bevat elementen die als intens of emotioneel uitdagend kunnen worden ervaren, waaronder verwijzingen naar automutilatie en zelfdoding. 

Kaarten reserveren:
U kunt online kaarten reserveren. Klik op de datum van uw keuze en volg de instructies:
Donderdag 18 april 20:00 uur
Vrijdag 19 april 20:00 uur

Tijdens het Grote zaal project gaan vijf studenten van Regie3 voor het eerst aan de slag in de grote zaal. Gebaseerd op teksten van Hansberry, Buchner & Fosse maken zij een voorstelling van ca. 30 minuten. Het publiek kan op een avond meerdere voorstellingen bezoeken:

Regie 3: Leonce en Lena
Regie 3: Lenz
 

Credits:
Door Tabula Raas 

Productie: Jessy Martens, Daniëlle Heunks
Video-ontwerp: Thomas Holtrust 
Geluidsontwerp: David Knap 
Zang: Renee Rose 
Scenografie: Kevin Pieterse 
Teksten: Georg Büchner en Sarah Kane 
Licht: Martijn Smolders 
Geluid: Bart Coenen 
Toneelmeester: Bas de Bruijn 
Onder begeleiding van: Liliane Brakema 
Met dank aan: Joelina Spiess, Christina Pfrötschner, Lisanne Kniesse, Gemma van Kruijsbergen, Judith van de Pas, Lois Maat 

Delen