Regie 3: Leonce en Lena

vrijdag 19 april 2024, 19:00 - 19:40 uur
Academie voor Theater en Dans
Jodenbreestraat 3
1011 NG Amsterdam

Leonce en Lena – naar Leonce en Lena van Georg Büchner

Een eindeloze stroom van woorden om jezelf niet te horen denken? Ja, prima. Fysieke uitputting om niet stil te staan bij het gebrek aan gevoelens? Doe ook maar. Spanning en sensatie om de leegte te verhullen? Ja, check. In Leonce en Lena volgen we twee jonge vrouwen op zoek naar zingeving in een wereld van zinloosheid. Wat is er nog heilig als alles dient voor amusement? Kan liefde bestaan in zo’n wereld? En kan je eigenlijk wel houden van als je het gevoel hebt dat je onder een vergrootglas ligt? Leonce en Lena is een voorstelling over eenzaamheid, liefde, sociale verwachtingen en verveling, die zichzelf (en niemand anders) niet al te serieus neemt.

Kaarten reserveren:
U kunt online kaarten reserveren. Klik op de datum van uw keuze en volg de instructies:

Donderdag 18 april 21:00 uur
Vrijdag 19 april 19:00 uur

Tijdens het Grote zaal project gaan vijf studenten van Regie 3 voor het eerst aan de slag in de grote zaal. Gebaseerd op teksten van Hansberry, Buchner & Fosse maken zij een voorstelling van ca. 30 minuten. Het publiek kan op een avond meerdere voorstellingen bezoeken:

Regie 3: Lenz 
Regie 3: Marie 

Credits:

Regie: Julija Filipović
Spel: Maureen Vrijdag, Kim Zeevalk
Dramaturgie: Meike Ducrot
Productie: Megan Rietvelt, Daniëlle Heunks
Scenografie: Kevin Pieterse
Lichtontwerp: Devon Hoopman
Geluidsontwerp en compositie: Aya Dupont
Techniek: David Krooshof, Wilfred Loopstra en Jochum Vrijland
Begeleiding regie: Liliane Brakema en Olivier Diepenhorst

Met dank aan: Bas de Bruijn, Nancy Hulst, Gemma van Kruijsbergen, Lois Maat, Judith van de Pas, Marieke Plantinga en Berthe Spoelstra.

Delen