Jazz: 12 hours of Jazz - Spring Edition

zaterdag 20 april 2024, 12:00 - 23:59 uur
Conservatorium van Amsterdam
Oosterdokskade 151
1011 DL Amsterdam

Twaalf uur non-stop jazz door meer dan negentig bands van Junior Jazz College-, bachelor- en masterstudenten van het CvA. Van traditionele jazz tot avant-garde, van Braziliaans tot Javaanse gamelan, van solo- en duo-optredens tot bigband. Bebop, cool jazz, west coast, east coast, hardbop, Afro-Amerikaans, souljazz, free jazz, fusion en neobop: een breed scala aan stijlen, tradities, instrumentaties, nieuwe genres en ontdekkingen klinkt op de zes podia van het CvA, de CvA Blue Stage, de Bernard Haitinkzaal, de Sweelinckzaal, de Ensemblezaal, de Theaterzaal en de Studio.

‘We zijn ervan overtuigd dat jazz een manier is om naar elkaar te luisteren, elkaar beter te begrijpen, te motiveren en al musicerend onverwachte wegen in te slaan,’ zegt Joachim Junghanss, adjunct-directeur en hoofd Jazz van het CvA.‘Daarom bieden we onze studenten en iedereen die van jazz houdt een festival waarin de persoonlijke en inclusieve zoektocht naar muzikale en artistieke excellentie centraal staat en onze jazzmusici zich ten volle kunnen ontwikkelen als high-end instrumentalisten, componisten en bandleiders.’

Bekijk hier het volledige programma.

Toegang gratis, maar reserveren is verplicht. 

Klik hier om een gratis ticket te bestellen. 

Delen