Thinking with Birds: wandeling

donderdag 27 juni 2024, 12:00 - 13:00 uur

Thinking with Birds is een project waarin verschillende historische en sociaal-maatschappelijke relaties worden verkend in Amsterdam, gefocust op drie soorten vogels: de blauwe reiger, de halsbandparkiet en de wilde eend. Een deel van dit onderzoek focust op de geschiedenis en omgangsvormen met vogels, maar gelukkig is er ook en belangrijke rol voor observaties en wandelingen in de buitenlucht. Tijdens deze publieke wandelingen is iedereen welkom om kennis, observaties en herinneringen in te brengen, en vogels vanuit verschillende perspectieven te bekijken als inwoners van de stad.

 

Kom ook naar de volgende publieke wandeling op 27 juni die Marit van Dijk (Coördinator Heritage Lab - Onderzoeker Lectoraat - Curator AIR-programma) organiseert vanuit Thinking with Birds. Een onderzoeksproject waarin we samen met vogels en andere soorten nadenk over hoe we de stad delen en hoe we dat beter kunnen vertellen. Deze keer kijken we, wederom onder begeleiding van de Vogelwerkgroep Amsterdam, naar een omstreden traditie: de eendjes voeren.  

Verzamelen: 12.00 bij het Slavernijmonument in het Oosterpark. 
Aanmelden: Stuur een mailtje naar marit.vandijk@ahk.nl om te laten weten dat je er bent, hopelijk tot dan!

Delen