(Re)Searching for Transformations: Viering van twee jaar 'Sociale Rechtvaardigheid & Diversiteit in de Kunsten'

woensdag 04 september 2024, 19:30 - 22:00 uur
Pakhuis de Zwijger
Piet Heinkade 179
Amsterdam

In augustus bestaat het lectoraat Sociale Rechtvaardigheid & Diversiteit in de Kunsten (SJDA) twee jaar - en dat willen we graag met jou vieren!  
 
Op woensdag 4 september organiseren we een speciale viering. Tijdens deze avond blikken we terug op ons werk van de afgelopen twee jaar* én lanceren we een publicatie die hierop reflecteert. 

De keynote presentatie wordt gegeven door decolonial denker Rolando Vázquez (Hoogleraar Post/Decolonial Theories and Literatures aan de UvA). Andere bijdragen zullen komen van onderzoekers: Aminata Cairo, Gabriela Acosta Camacho, Tayfun Balçik, Camiël Kesser, Paulina Trèjo Mendez, Rosa te Velde. 
  
Datum: woensdag 4 september 2024
Tijd: 19:30-22:00 uur
Locatie: Pakhuis de Zwijger
Toegang: gratis
Reserveer je plek via deze link. We hopen je daar te zien! 

Ook op woensdag 4 september:

Om 16:30 uur is er een afscheidsborrel voor onze voormalige lector Aminata Cairo. 's Middags vinden van 15:30-16:30 uur (inloop: 15:00 uur) drie parallelle workshops plaats in de Culture Club en het Learning Lab op het Marineterrein. 


*Een greep uit ons werk: we hebben een benadering van sociale rechtvaardigheid in de kunsten ontwikkeld, gericht op het transformeren van kunstonderwijs en de maatschappij. Ons werk omvat het samenwerken met dansstudenten om vaardigheden te ontwikkelen voor het creëren van inclusieve ruimtes, het verkennen van kapperszaken als plekken van wijsheid voor de Zwarte en Turkse gemeenschap, een protestkoor om de potentie van gezamenlijk zingen te ervaren, het ontwikkelen van een inclusief onderwijs module en het begrijpen van gentrificatie vanuit het perspectief van gemarginaliseerde gemeenschappen. 

Delen