Workshops 'Sociale Rechtvaardigheid & Diversiteit in de Kunsten'

woensdag 04 september 2024, 15:30 - 16:30 uur
AHK Culture Club
Kattenburgerstraat 5
1018 JA Amsterdam

In augustus bestaat het lectoraat Sociale Rechtvaardigheid & Diversiteit in de Kunsten (SJDA) twee jaar - en dat willen we graag met je vieren! 

Op woensdag 4 september organiseren we daarom een speciale viering. Heb je altijd al kennis willen maken met het werk van het lectoraat? Meld je aan voor één van de parallelle workshops! Je kunt kiezen uit:

Workshop 1: Story Circle: Onder leiding van Camiël Kesser en Tayfun Balçik maak je kennis met de Story Circle. Deze methode, ontwikkeld tijdens de civil rights movement door John O’Neal, biedt een bijzondere manier om naar elkaar te luisteren en verbinding te maken.
Workshop 2: Inclusieve leer- en werkomgeving (ILWO) module: Gebaseerd op de IPT en de vijf pilaren van het SJDA-lectoraat, ontwikkelde Gabriela Acosta Camacho de ILWO-module voor de AHK. De workshop biedt inzicht in de opzet van de module, de opdrachten en de door deelnemers zelf ontwikkelde oefeningen.
Workshop 3: Tuning in! protestkoor: Het Tuning in! protestkoor onderzoekt hoe een amateurkoor dat protestliederen zingt kan bijdragen aan sociale rechtvaardigheid. Ervaar en zing mee met Priya Keet, Naïma Baraka en Rosa te Velde om de kracht van ‘embodied community’ ontdekken en ervaren.

Datum: woensdag 4 september 2024
Inloop: 15:00 uur 
Tijd: 15:30-16:30 uur
Locatie: AHK Culture Club
Toegang: gratis
Aanmelden via deze link

Ook op woensdag 4 september:

Om 16:30 uur is er een afscheidsborrel voor onze voormalige lector Aminata Cairo. Van 19:30-22:00 uur vieren we ons tweejarig jubileum in Pakhuis De Zwijger met '(Re)Searching for Transformations: Viering van twee jaar 'Sociale Rechtvaardigheid & Diversiteit in de Kunsten' inclusief een keynote presentatie van decolonial denker Rolando Vázquez (Hoogleraar Post/Decolonial Theories and Literatures aan de UvA).

Delen