Decoloniality Experimental Space
Ontdek op dinsdag 17 juni de co-creatie over Decoloniality op de ATD! In deze extreme tijden willen we binnen het kunstonderwijs aan onze basis werken, dualiteit doorbreken en ruimte voor vernieuwing scheppen. Benieuwd hoe AHK-kennis dit mogelijk maakt en hoe deelnemers van de Decoloniality Experimental Spaces dit ervaarden?
De Decoloniality Experimental Space is een kennisdelingsproject en ontmoetingsruimte voor docenten binnen de ATD en AHK. In dit project werden bestaande, geïmplementeerde werkmethoden met elkaar gedeeld. Deze methoden bevatten inzichten in “Decolonialiteit”, die wij begrijpen als een houding geworteld in belichaamde kennis, toegankelijk via intrinsieke motivatie—een andere benadering dan ons gebruikelijke, resultaatgerichte onderwijs.
Ons voorstel is om de zichtbaarheid en uitwisseling binnen de ATD en AHK te vergroten, waardoor collega’s getuige kunnen zijn van onze capaciteiten en een interdisciplinaire leergemeenschap wordt bevorderd. Juist daarom organiseren we nu een openbaar deelmoment. Om duidelijkheid te bieden aan nieuwkomers op het gebied van “Decolonialiteit” en aan diegenen die diepere betrokkenheid zoeken, zullen de projectdeelnemers hun reis delen.
Wij nodigen u uit om hun verkenning te ervaren via een 20 minuten durende immersieve tentoonstelling met audio van de deelnemers Stefan Schafer (PhD-kandidaat AHK) en Camiel Kesser.
Aanmelden
Open het aanmeldformulier klik hier
Praktische informatie
Wat: immersive experience - Decoloniality Experimental Spaces
Wanneer: dinsdag 17 juni
Tijd: inschrijven voor tijdsslot tussen 14:00 - 16:00 uur (blok 1) of 17:00 - 19:00 uur (blok 2)
Locatie: Academie voor Theater en Dans, Jodenbreestraat 3, studio: 6.08*studio onder voor behoud
Voor wie: iedereen is welkom!
Achtergrond:
Het project kwam voort uit een inventarisatie naar dekolonialiteit op de ATD. Dit onderzoek benadrukte de cruciale rol van deze instelling in het vormen van toekomstige leiders in het kunstonderwijs. Om hun voorbereiding op een veranderende wereld te waarborgen, bevragen we de levensvatbaarheid van de huidige structuren en of herzieningen nodig zijn. Potentiële blinde vlekken erkennend, richtten we ons op het benutten van bestaande sterktes om momentum en urgentie op te bouwen. We ontdekten dat de meeste noodzakelijke middelen al beschikbaar zijn.
Project van Platform 2025.