AHK schreeuwt om cultuur

Rond de nationale actiedag Nederland schreeuwt om cultuur, op 20 november 2010, werd ook binnen de muren van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten het debat gevoerd.

Een stille maar indringende schreeuw

Uit protest tegen de voorgenomen bezuinigingen in de kunst en in het onderwijs zullen 60 dansstudenten van de Theaterschool op 20 november aanstaande een speciale versie van de choreografie TRIP uitvoeren op diverse plekken in Amsterdam.
Lees verder

Stop culturele kaalslag

Studenten en oud-studenten van de Nederlandse Film en Televisie Academie maakten in samenwerking met het Conservatorium en de Master Composing for Film twee korte films. Hiermee vragen zij aandacht voor de avond 'Leve de Beschaving', op 22 november in de Heineken Music Hall.
Bekijk de filmpjes

Cultuur onder vuur

De Theaterschool organiseerde op maandag 8 november de bijeenkomst 'Cultuur onder vuur' om studenten en medewerkers meer informatie te geven over de aangekondigde bezuinigingen. Sprekers waren:

  • Bas Heijne, publicist, schrijver en columnist verbonden aan o.a. het NRC Handelsblad;
  • Johan Fretz, acteur, afgestudeerd aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie in 2010;
  • Max van Engen – hoofd Kunst en Cultuur van de gemeente Amsterdam.

Bekijk hier de bijdrage van Johan Fretz

Conservatorium van Amsterdam in EenVandaag

De conservatoria in Nederland houden hun hart vast. Door de dreigende opheffing van de Omroeporkesten door het kabinet Rutte, verdwijnt een grote banenmarkt voor studenten aan het conservatorium. In EenVandaag van zaterdag 6 november een reportage over hoe muziekstudenten, docenten en de leden van de omroeporkesten de toekomst zien. In de reportage komen onder anderen studenten van het Conservatorium van Amsterdam en interim-directeur Hans van Beers aan het woord.
Bekijk de uitzending

Nederland schreeuwt om cultuur

Als protest tegen de bezuinigingen vinden op zaterdag 20 november door het hele land manifestaties plaats. In Amsterdam is er om 16.00 uur een manifestatie op het Leidseplein. Op het Ajaxbordes van de Stadsschouwburg zullen bekende Nederlanders in one-minute-statements laten weten hoe belangrijk cultuur in hun leven is.

Onder hen bevinden zich onder anderen Ivo Niehe, Sylvia Tóth, Maria Goos, Theo Nijland, Roeland Fernhout, Hadewych Minis, Corrie van Binsbergen Rick de Leeuw, Cornald Maas en 100% Isis. Deze actie is onderdeel van de landelijke manifestatie 'Nederland schreeuwt om cultuur' en wordt in Amsterdam georganiseerd door de Amsterdamse culturele instellingen.

Meer informatie:
www.nederlandschreeuwtomcultuur.nl
www.stopculturelekaalslag.nl

Delen