AHK Arena 9 september

Welkom op de pagina voor de AHK Arena op 9 september. Hier kan je meer lezen over de sprekers van die middag en over de livestream

Urias Boerleider

Urias (1971) is afgestudeerd als theaterregisseur en dramadocent aan de Toneelacademie Maastricht. Sinds 2002 is hij werkzaam als acteur voor zowel theater, film en tv en als rollenspelacteur en communicatietrainer voor bedrijven en instellingen.

Als regisseur werkt hij aan diverse theater- en filmprojecten. Voor de jazzafdeling van het conservatorium Maastricht verzorgt hij als dramadocent lessen in Stage Performance en is hij sparringpartner voor verschillende (theater)makers. Urias was zelf o.a. te zien in de series SpangaS en Dokters en in de film Singel39 (2019). Hiervoor speelde hij bij Theater Utrecht en in voorstellingen van Teatro Munganga en Bali/Compagnie Dakar.
 

Annet Lekkerkerker

Annet Lekkerkerker is sinds 1 maart 2019 lid van het College van Bestuur van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK). Ze beheert onder andere de portefeuilles onderwijs, studentenzaken, internationalisering, personeelsbeleid, diversiteit en sociale veiligheid.

Annet Lekkerkerker (Den Haag, 1965) was van 2009 tot en met de editie van juni 2019 verbonden aan het Holland Festival, eerst als zakelijk directeur en vanaf 2018 als algemeen directeur. Bij het Holland Festival was ze eindverantwoordelijk voor het algemeen en artistiek beleid, de financiƫn, externe betrekkingen, sponsor- en fondsenwerving en was ze belast met de dagelijkse leiding van de organisatie. Daarvoor bekleedde Annet Lekkerkerker al vooraanstaande posities in de culturele sector. Ze was onder meer hoofd programmering van de Stadsschouwburg Amsterdam, programmamaker bij Theater De Balie en zakelijk directeur van ZT Hollandia/Theatergroep Hollandia.

Mavis Carrilho

Mavis Carrilho is een veelzijdige consultant en coach met ruime ervaring in onder meer de culturele sector en bij de overheid. Ze is gespecialiseerd in samenwerkingsvraagstukken binnen organisaties en in diversiteit en inclusie. Als oprichter en directeur van Netwerk CS, het leernetwerk voor professionals in de kunst- en cultuursector over diversiteit en inclusie, stond ze aan de basis van de Code Culturele Diversiteit.

Recent werkte ze onder andere voor de gemeente Den Haag als kernlid van de Adviescommissie Meerjarenbeleid Kunst & Cultuur 2021-2024, met als aandachtspunt Diversiteit en Inclusie. Voor de gemeente Amsterdam trad ze op als procesbegeleider voor een museale voorziening op het gebied van het Nederlands Slavernijverleden. Ze is voorzitter van de Raad van Toezicht van de Chocolonely Foundation en lid van de Raad van Toezicht van Theater Rotterdam, Acteursgroep Wunderbaum en TivoliVredenburg.

Karen van Oudenhoven-van der Zee

Prof. Dr. Karen van Oudenhoven-van der Zee is verbonden aan de Vrije Universiteit (VU) als conrector en decaan van de faculteit der Sociale Wetenschappen. Van 2014 t/m 2019 was zij in de rol van Chief Diversity Officer tevens verantwoordelijk voor het diversiteitsbeleid van de VU. Tenslotte bekleedt zij aan de VU een leerstoel Interculturele competentie in organisaties. Haar onderzoek richt zich op de vraag welke individuele en organisatiefactoren positieve uitkomsten van diversiteit bevorderen. Zo ontwikkelde zij de Multicultural Personality Questionnaire, een instrument dat wereldwijd wordt toegepast om succesvol functioneren van individuen in een interculturele context te voorspellen. Karen heeft ook de diversiteitsscan ontwikkeld en reeds toegepast bij diverse organisaties.

Brendy Boogaard

Brendy Boogaard (MSc) heeft ruim 12 jaar ervaring als adviseur en onderzoeker met een focus op diversiteit en inclusie. Haar expertise ligt in het vertalen van wetenschappelijke kennis naar concrete resultaten in de praktijk. Ze deed onderzoek naar en adviseerde over diversiteit bij diverse organisaties in de (semi)publieke en private sector. Bij haar voormalig werkgever PwC heeft ze bovendien het diversiteitsbeleid mede ontwikkeld. Brendy heeft de diversiteitsscan met Karen verder doorontwikkeld en toegepast bij de VU, het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, het Rijksmuseum en het Academisch Tandheelkundig Centrum Amsterdam (ACTA).

Recent hebben Karen en Brendy samen gepubliceerd over de diversiteitsscan als instrument om diversiteit in organisaties effectief te laten werken (Van der Zee & Boogaard, 2020).

Het evenement zal live worden gestreamd met live Engelse ondertiteling. De link wordt vanaf 7 september bekend gemaakt.

Delen