Conferentie 'Onderzoek in cultuureducatie'

Gepubliceerd op

Docenten en studenten van de master Kunsteducatie namen op 19 juni 2008 deel aan de conferentie Onderzoek in cultuureducatie in Groningen. Deze conferentie wordt jaarlijks georganiseerd door Cultuurnetwerk Nederland, ditmaal in samenwerking met de opleiding Kunsten, cultuur en media van de Rijksuniversiteit Groningen.

Folkert Haanstra en Marjo van Hoorn (resp. lector en docente onderzoek bij de master) zaten papersessies voor. Melissa Bremmer, docente onderwijskunde presenteerde met medeonderzoekster Annemieke Huisingh de paper Muziekonderwijs dat aansluit bij een competent kindbeeld.
Klik voor het abstract (PDF)

Daarnaast presenteerden drie studenten een poster van hun onderzoek:

  • Jens Bommezij: Multiculturele diversiteit een inspiratie voor participatie
  • Marike Hoekstra: Onderzoek naar de rol van kunstenaars in de klas
  • Claartje van Tongeren: De kwaliteit van de beeldende vakken in het Primair Onderwijs

Zie www.cultuurnetwerk.nl voor het programma van de conferentie.

Delen