Internationale gasten op bezoek

Gepubliceerd op

In het voorjaar van 2008 ontving de master Kunsteducatie twee buitenlandse gasten. Op 14 februari was professor Rachel Mason te gast en op 29 mei a.s. kwam emeritus professor Brent Wilson op bezoek.

Brent Wilson is tot 2006 verbonden geweest aan de School of Visual Arts van de Pennsylvania State University (VS). Hij was daar docent en onderzoeker en is nog steeds actief als beeldend kunstenaar. Zijn veeljarige onderzoekservaring beslaat uiteenlopende onderwerpen, zoals het beoordelen en interpreteren van kunst door kinderen en jongeren, culturele invloeden op de tekenontwikkeling van kinderen, spontane tekeningen versus schooltekeningen (schoolkunst), nationale peilingen van het niveau van de kunsteducatie en de evaluatie van docentenopleidingen.
Meer informatie

Rachel Mason is verbonden aan de Roehampton University in Londen. Ze heeft veel onderzoek gedaan naar beeldende vorming en multiculturalisme. Ze is hoofdredacteur van het tijdschrift The International Journal of Education through Art en begeleidt verschillende internationale proefschriften over kunsteducatie.
Meer informatie

Delen