De thuiskunst van scholieren

Gepubliceerd op

Wat zijn de kenmerken van beeldende producten die kinderen buiten schoolverband maken? Welke functie vervult deze 'thuiskunst' en hoe leer je het? En wat is volgens scholieren en hun docenten de relatie tussen thuiskunst en de beeldende vorming op school? Op bovenstaande vragen gaat Folkert Haanstra, lector Kunst- en cultuureducatie aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, in in zijn onderzoeksrapport De thuiskunst van scholieren.

Het rapport werd gepresenteerd op vrijdag 12 december 2008 in het Basisburo, het Centrum voor Actuele Kunsteducatie waarin de AHK samenwerkt met de Gerrit Rietveld Academie. Tijdens de presentatie gaf Folkert Haanstra een toelichting op zijn onderzoek en vond er een discussie plaats onder leiding van Emiel Heijnen, docent Vakdidactiek aan de Academie voor Beeldende Vorming en de master Kunsteducatie van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

Meer informatie
Lectoraat Kunst- en cultuureducatie
Basisburo, Centrum voor Actuele Kunsteducatie
Academie voor Beeldende Vorming

De thuiskunst van scholieren' is voor ¤ 12,50 te bestellen bij Alyda Buik, e-mail: Opens window for sending emaila.buik@ahk.nl.

Delen