Studenten maken filmportretten van buitenlandse kunstenaars in Nederland

Gepubliceerd op

Derdejaarsstudenten Nieuwe media van de Academie voor Beeldende Vorming hebben in opdracht van stichting AIDA filmportretten gemaakt van buitenlandse, in Nederland woonachtige kunstenaars. Begin maart gaan de films in première.

Derdejaarsstudenten Nieuwe media van de Academie voor Beeldende Vorming hebben in opdracht van stichting AIDA filmportretten gemaakt van buitenlandse, in Nederland woonachtige kunstenaars. Begin maart zijn de films in première gegaan.

Stichting AIDA is een organisatie voor vervolgde kunstenaars. Het gaat om kunstenaars die als gevolg van hun artistieke uitingen door het politieke gezag in hun land worden bedreigd, monddood gemaakt, gevangen gezet of simpelweg uitgewezen worden. Studenten Nieuwe media van de Academie voor Beeldende Vorming van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten kregen de opdracht om in Nederland woonachtige buitenlandse kunstenaars te portretteren. De films die zij maakten, werden op donderdag 5 maart 2009 gepresenteerd in het Basisburo.

 

Het Basisburo is een centrum en projectruimte voor actuele kunsteducatie en beeldende kunst in Amsterdam; een initiatief van de Academie voor Beeldende Vorming (onderdeel van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten) en de Gerrit Rietveld Academie.
www.basisburo.nl

Meer informatie
Mail Jeanine Belger, j.belger@ahk.nl

zie ook
Website AIDA Nederland

Delen