Willemijn Verloop en Maarten Kloos nieuwe leden Raad van Toezicht

Gepubliceerd op

Willemijn Verloop, oprichter en directielid War Child, en Maarten Kloos, directeur van het centrum voor architectuur ARCAM, zijn per heden benoemd tot leden van de Raad van Toezicht van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK).


Willemijn Verloop (1970) studeerde Geschiedenis en Internationale betrekkingen aan de Universiteit Leiden en de Universiteit van Amsterdam. Na betrekkingen bij de Verenigde Naties, de Raad van Europa en de European Action Council for Peace in the Balkans, richtte zij in 1995 War Child op, waarvan zij tot op heden directeur is. Verloop is tevens actief als bestuurder van een zestal organisaties op het gebied van internationale solidariteit, mensenrechten, vredesopbouw, cultuur en ontwikkelingssamenwerking. In 2007 werd Verloop Officier in de Orde van Oranje Nassau; in 2008 ontving zij de Four Freedoms Award van de Roosevelt Stichting.

Maarten Kloos (1947) studeerde Bouwkunde aan de TU Delft en was eerder aan de AHK verbonden als hoofd Architectuur van de Academie van Bouwkunst. Tevens werkte hij als architect bij bureaus in Amsterdam en Parijs en als docent aan de TU Delft. Kloos is bekend als publicist, architectuurcriticus, curator en organisator van het architectonische debat in Nederland. In 1986 was hij een van de oprichters van ARCAM, waarvan hij tot op heden directeur is. Hij is bestuurslid van Stichting Het Van Doesburghuis en van Europan Nederland.
In 2000 ontving Kloos de prestigieuze Rotterdam-Maaskantprijs.

Overige leden Raad van Toezicht AHK
Dolf van den Brink (voorzitter), hoogleraar Financial Institutions, Universiteit van Amsterdam,
Adriana Esmeijer, directeur Prins Bernhard Cultuurfonds
Robert Israel, consultant integriteit financiële dienstverlening
Reina Spier van der Woude, jurist

Delen