Filmacademie nog op zoek naar kandidaten

Gepubliceerd op

Voor de studierichtingen Regie Documentaire, Productie, Production Design en Sound Design is de Nederlandse Film en Televisie Academie nog op zoek naar geschikte kandidaten. De deadline voor deze tweede ronde is woensdag 29 april.

Voor de studierichtingen Regie - Documentaire, Productie, Production design en Sound design is de Filmacademie nog op zoek naar geschikte kandidaten. De deadline voor deze tweede ronde is woensdag 29 april. Heb je je dit jaar al aangemeld en ben je afgewezen, dan heeft het geen zin om dat opnieuw te doen. Ook voor de andere studierichtingen is het niet meer mogelijk om je aan te melden.

Production design
Decors, kostuums en locaties: als production designer ontwerp je de wereld waarin de film zich afspeelt. Vervolgens zorg je dat die wereld tot leven komt: dat de sets worden gebouwd, de juiste locaties worden gevonden en passende kostuums aanwezig zijn. De complexe organisatie daarvan maar ook de financiĆ«le kant zijn een belangrijk onderdeel van het vak.
Opleiding Production design

Sound design
Naar een film kijk je. Maar wat je voelt wordt voor een groot deel bepaald door wat je hoort. Zet het geluid van de tv uit en merk het verschil. Als sound designer ontwerp je geluid (stilte, achtergrond, dialoog, tekst, muziek) bij de beelden van het verhaal. Je staat op de set maar werkt ook in de studio.
Opleiding Sound design

Regie - Documentaire
De werkelijkheid, de politieke, wetenschappelijke, culturele, historische maar ook de persoonlijke werkelijkheid is het onderwerp van een documentaire. Je geeft jouw visie door een persoonlijke, verrassende invalshoek te kiezen waardoor de kijker de werkelijkheid opnieuw en anders gaat beleven.
Opleiding Regie

Productie
Het werk van een producent reikt van een eerste idee voor een film tot aan de distributie van de uiteindelijke dvd. Je organiseert het tot stand komen van een film: van het verhaal tot aan de catering, van de juiste mensen op de juiste plek tot aan de sponsors en fondsen.
Opleiding Productie

Delen