Filmen met je mobiel: iedereen een kunstenaar

Gepubliceerd op

Steeds meer mobiele telefoons hebben een ingebouwde videocamera. Daardoor lopen er over de hele wereld miljoenen potentiële regisseurs rond. De AHK-docenten Emiel Heijnen en Michiel Koelink laten in het boekje Filmen met je mobiel zien hoe je een pocketfilm kunt maken die opvalt in de dagelijkse beeldenstroom.

 

Het handzame boekje Filmen met je mobiel is een must voor iedere pocketfilmer. Steeds meer mobiele telefoons zijn uitgerust met een videocamera, maar de handleiding van een telefoon vertelt niet waar je op moet letten als je een goede pocketfilm wilt maken. Dit boekje biedt tips en voorbeelden en zet jongeren aan tot het kunstzinnig gebruik van nieuwe media. Het boekje is verkrijgbaar bij het Nederlands Instituut voor Mediakunst en bij verschillende museumwinkels.

Filmen met je mobiel is ook als lespakket voor vmbo, havo en vwo beschikbaar. Daarnaast is er de website www.filmenmetjemobiel.nl, die naast nog meer voorbeelden ook achtergrondinformatie biedt.

Het eerste exemplaar van Filmen met je mobiel werd op vrijdag 17 april gepresenteerd op het festival Viva la Focus!, waarin films gemaakt met de mobiele telefoon centraal stonden. Aan het eind van de dag werden de prijzen uitgereikt voor de meest creatieve, ontroerende, spannende en poëtische inzendingen voor de Viva la Focus!-wedstrijd. De inzendingen zijn te bekijken via de festivalwebsite: www.vivalafocus.nl.

Emiel Heijnen is aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten verbonden als docent bij de Academie voor Beeldende Vorming en de master Kunsteducatie. Tevens doet hij in opdracht van het lectoraat Kunst- en cultuureducatie onderzoek naar media en jongerencultuur.
Mediakunstenaar Michiel Koelink is eveneens als docent verbonden aan de Academie voor Beeldende Vorming. Daarnaast doceert hij aan de AKI in Enschede.

Delen