Aanmelding opleiding Scenografie verlengd

Gepubliceerd op

Theaterbeelden staan niet op zichzelf: het draait om beweging, dynamiek en overgangen. De ontwerpers die hiervoor verantwoordelijk zijn, worden op de Theaterschool opgeleid in de opleiding Scenografie. Voor het nieuwe studiejaar is Scenografie nog op zoek naar gemotiveerde en getalenteerde kandidaten. De deadline voor aanmelden is verlengd tot 14 juni 2009.

 

Heb je je dit jaar al aangemeld en ben je afgewezen, dan heeft het geen zin om dat opnieuw te doen.

Scenografie
Theaterbeelden staan niet op zichzelf: het draait om beweging, dynamiek en overgangen. De ontwerper die hiervoor verantwoordelijk is, werkt niet alleen in ruimte, maar ook in tijd. Als scenograaf werk je samen met de regisseur of choreograaf, op basis van een concept dat hij over een tekst of op basis van een gedachte ontwikkeld heeft. In deze samenwerking heeft de ontwerper het specifieke talent om in te gaan op de achterliggende behoefte, en verder te kijken dan slechts direct op de letterlijke vraag van de regisseur of choreograaf in te gaan.

Binnen de opleiding Scenografie ontwikkel je je in de eerste plaats tot een scenograaf voor de podiumkunsten. De studie leidt je op tot een theatermaker die de 'theatrale werkelijkheid' vormgeeft, je ontwikkelt verbeeldingskracht, doet vakmatige kennis op en creëert een eigen beeldtaal.

Al tijdens de opleiding kom je veelvuldig in aanraking met de beroepspraktijk. Je bezoekt niet alleen voorstellingen, maar kijkt ook backstage om een indruk te krijgen van decorbouw en de kwaliteit van kostuumateliers. Tijdens het laatste jaar van de studie maak je bovendien zelf een decor- of kostuumontwerp voor een productie, in samenwerking met een regisseur en een productieteam bestaande uit studenten van verschillende opleidingen van de Theaterschool. Buiten de school presenteer je je werk samen met je medestudenten in een museum en een galerie.
Opleiding Scenografie

Delen