Filmacademie onthult fotowand op dakterras

Gepubliceerd op

Op donderdag 14 mei is op het dakterras van de Nederlandse Film en Televisie Academie een door fotograaf Lo Andela ontworpen en gerealiseerde fotowand onthuld. Als onderwerp voor zijn foto's koos Andela (1984) het nabijgelegen Waterlooplein, waarbij hij zich liet inspireren door de korte film Hee Poppelepee (1967) van Ed van der Elsken.

 

Andela studeerde in 2009 af aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten (KABK) in Den Haag. In 2008 had hij zijn eerste succesvolle solo-expositie bij de Radikale Maskerade Gallery in Amsterdam.

Andela: 'Ik heb een grote passie voor fotografie en film. In mijn werk vloeien deze twee media op spannende en intrigerende wijze in elkaar over. Het werk voor de Filmacademie is een combinatie van fotografie en filmstills. Ik leg het liefst zo min mogelijk uit over mijn werk; het moet gezien worden!'

Tot en met 12 juni 2009 zijn de fotowand, een expositie van korte films (waaronder Hee Poppelepee) en fotos van Ed van der Elsken op werkdagen te bezoeken tussen 11.00 en 16.00 uur.

Locatie
Markenplein 1, Amsterdam
www.filmacademie.nl

Delen