Alma Söderberg wint ITs Choreography Award 2009

foto: Nellie de Boer

foto: Nellie de Boer

Gepubliceerd op

Voor het vierde opeenvolgende jaar heeft een student van de School voor Nieuwe Dansontwikkeling de ITs Choreography Award gewonnen. Alma Söderberg, derdejaarsstudent van de choreografie-opleiding aan de Theaterschool, ontving de prijs voor haar danssolo 'Entertainment'.

Voor het vierde opeenvolgende jaar heeft een student van de School voor Nieuwe Dansontwikkeling de ITs Choreography Award gewonnen. Alma Söderberg, derdejaarsstudent van de choreografie-opleiding aan de Theaterschool, ontving de prijs voor haar danssolo 'Entertainment'.

Met de ITs Choreography Award is een bedrag gemoeid van € 3.000. Daarnaast krijgt Alma Söderberg de kans om haar productie opnieuw te laten zien in Theater de Melkweg en tijdens de Nederlandse Dansdagen. Daarnaast krijgt zij in 2010 de gelegenheid om een nieuw werk te ontwikkelen voor het ITs Festival Amsterdam.

Sinds 2006 wordt de ITs Choreography Award uitgereikt aan de meest getalenteerde choreograaf die zijn werk heeft laten zien in de Makers Present Dance-reeks van het ITs Festival. Dit jaar bestond de jury uit  Bettina Masuch (artistiek directeur Springdance), Anita van Dolen (programmeur Melkweg), Ann Van den Broek (choreograaf) en Piet Menu (artistiek directeur Huis van Bourgondië).

Delen