Makers van Wes krijgen € 10.000 ontwikkelingssteun van Phanta Vision

Gepubliceerd op

Op donderdag 25 juni werd tijdens de diplomauitreiking op de Nederlandse Film en Televisie Academie bekendgemaakt dat producent Keren Cogan Galjé met regisseur Peter Hoogendoorn en scenarist Marijn de Wit een geldbedrag van tienduizend euro zullen ontvangen voor de ontwikkeling van een nieuwe fictiefilm. De drie studenten maakten de eindexamenfilm Wes, die door de filmpers zeer positief is ontvangen. Het bedrag is beschikbaar gesteld door producent Petra Goedings van Phanta Vision.

Op donderdag 25 juni werd tijdens de diplomauitreiking op de Nederlandse Film en Televisie Academie bekendgemaakt dat producent Keren Cogan Galjé met regisseur Peter Hoogendoorn en scenarist Marijn de Wit een geldbedrag van tienduizend euro zullen ontvangen voor de ontwikkeling van een nieuwe fictiefilm. De drie studenten maakten de eindexamenfilm Wes, die door de filmpers zeer positief is ontvangen. Het bedrag is beschikbaar gesteld door producent Petra Goedings van Phanta Vision.

Wes is een autobiografische film over de 11-jarige Wesley, die door zijn vader naar voetbalkamp wordt gestuurd, terwijl zijn moeder op sterven ligt. Een rauwe ongepolijste zoektocht naar grenzen van de kindergeest.

De Volkskrant schreef: Kippenvel, NRC: Zonder twijfel de beste en rijpste fictiefilm van Lichting 2009 en Cinema.nl: Van Peter Hoogendoorn gaan we hopelijk nog veel horen.
 
Sinds twee jaar bestaat er een traject waarbij productiestudenten van de NFTA worden gecoacht door gevestigde speelfilmproducenten, waaronder Phanta Vision. Goedings is al ruim een jaar onder de indruk van dit gepassioneerde en van lef getuigende trio. Talent verdient het om ontwikkeld te worden. Phanta Vision levert hier al jarenlang een bijdrage aan door het produceren van speelfilms van first time directors en hun crew. Nu is first time producer Keren Cogan aan de beurt.

Henk Muller, studieleider Productie aan de Nederlandse Film en Televisie Academie, is verheugd met de erkenning van zowel pers als gevestigde filmproducenten dat de academie ook creatieve producenten opleidt.

Delen