Nassensteinstartprijs voor Jacco's film

Gepubliceerd op

De film Jaccos Film van scenaristen Sammy Reijnaert en Daan Bakker, regisseur Daan Bakker en producenten Constant van Panhuys en Derk-Jan Warrink is verkozen tot winnaar van de Nassenstein Startprijs: een door Endemol Nederland beschikbaar gestelde prijs voor het beste eindexamenproject van de Nederlandse Film en Televisie Academie (NFTA). De makers verdienen daarmee een geldbedrag van tienduizend euro, als bijdrage aan een nieuw (televisie)project.

De film Jaccos Film van scenaristen Sammy Reijnaert en Daan Bakker, regisseur Daan Bakker en producenten Constant van Panhuys en Derk-Jan Warrink is verkozen tot winnaar van de Nassenstein Startprijs: een door Endemol Nederland beschikbaar gestelde prijs voor het beste eindexamenproject van de Nederlandse Film en Televisie Academie
(NFTA). De makers verdienen daarmee een geldbedrag van tienduizend euro, als bijdrage aan een nieuw (televisie)project.

Jaccos Film vertelt over Jacco, wetenschapper, uitvinder, muzikant, vrouwenversierder, geestelijk leider, strateeg, filosoof, projectontwikkelaar, architect en atleet. Hij woont echter nog wel bij zijn ouders, want hij is pas tien.
De jury van de Nassenstein Startprijs, bestaande uit Peter Römer (Endemol Nederland), Mylene Verdurmen (AVRO) en Jef Nassenstein (oud-studieleider Geluid van de NFTA en promotor van Nederlands film- en televisietalent) over Jaccos Film: Een ontzettend originele film, die komisch en emotioneel tegelijk is. Er is gekozen voor een vorm die heel duidelijk het verhaal versterkt en constant blijft verrassen omdat het zich nergens herhaalt. Soms heel vervreemdend, zonder dat je de grip op het verhaal verliest. Een aandoenlijk hoofdkarakter en geweldig gecast.

Delen