Ton Lutz Prijs 2009 voor Lotte de Beer

Gepubliceerd op

Lotte de Beer, vierdejaarsstudent aan de Regie Opleiding van de Theaterschool, heeft de Ton Lutz Prijs voor het grootste regietalent gewonnen met de voorstelling Hauptling Abendwind/Vent du Soir. De prijs werd dit jaar ook uitgereikt aan Bo Tarenskeen van RITS (Brussel) voor de voorstelling 1000 zalen.

Lotte de Beer, vierdejaarsstudent aan de Regie Opleiding van de Theaterschool, heeft de Ton Lutz Prijs voor het grootste regietalent gewonnen met de voorstelling Hauptling Abendwind/Vent du Soir. De prijs werd dit jaar ook uitgereikt aan Bo Tarenskeen van RITS (Brussel) voor de voorstelling 1000 zalen.

De Ton Lutz Prijs bestaat sinds 2000 en wordt jaarlijks uitgereikt tijdens de feestelijke afsluiting van het ITs Festival. Aan de prijs is een bedrag van 4500 euro verbonden. De geldprijs moet worden geïnvesteerd in de productie van een voorstelling en een coachingstraject of andere vorm van begeleiding. Daarnaast krijgt Lotte de gelegenheid om haar productie opnieuw te vertonen in Frascati WG.

De jury bestond dit jaar uit Kester Freriks, theaterrecensent van NRC en auteur, Hadewych Minis, actrice Toneelgroep Amsterdam, Maarten Verhoef, directeur Schouwburg Dordrecht en Erik Lint, dramaturg, docent dramaturgie aan de Universiteit van Amsterdam.

Delen