AHK participeert in Beroepskunstenaars in de klas

Gepubliceerd op

Vijf kunstvakopleidingen, waaronder de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, gaan samenwerken met kunstinstellingen en Kunstenaars&CO in de post-hbo-opleiding Beroepskunstenaars in de klas. Eind juni werd op het ministerie van OCW het convenant getekend waarin de samenwerking werd vastgelegd.

Vijf kunstvakopleidingen, waaronder de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, gaan samenwerken met kunstinstellingen en Kunstenaars&CO in de post-hbo-opleiding Beroepskunstenaars in de klas. Eind juni werd op het ministerie van OCW het convenant getekend waarin de samenwerking werd vastgelegd.

De opleiding Beroepskunstenaars in de klas (bik) wordt met ingang van het nieuwe studiejaar als post-hbo-opleiding aangeboden door de kunstvakopleidingen. Voor het programma, dat al sinds 2002 werd aangeboden door Kunstenaars&CO, betekent de samenwerking een belangrijke erkenning en waardeverhoging van het bik-certificaat dat de deelnemers na succesvolle afronding ontvangen.

De eenjarige parttime opleiding is bedoeld voor professionele kunstenaars uit alle disciplines, die projecten willen ontwikkelen en uitvoeren in het basisonderwijs. Vanaf september 2009 wordt het programma op vijf locaties in Nederland aangeboden. Een daarvan is Amsterdam, bij het lectoraat Kunst- en cultuureducatie van de AHK, in samenwerking met Kunst en Cultuur Noord-Holland.

Naast de AHK hebben de volgende partijen het convenant ondertekend: Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, Willem de Kooning Academie Hogeschool Rotterdam, Academie Minerva, Prins Claus Conservatorium, Hanzehogeschool Groningen, ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten, Kunstencentrum Groep Groningen, Kunst en Cultuur Overijssel, Utrechts Centrum voor de Kunsten, Kinderkunsthal Rotterdam/Villa Zebra, Kunst en Cultuur Noord-Holland, ministerie van OCW en Kunstenaars&CO.

Klik hier voor meer informatie over Beroepskunstenaars in de klas

Delen