Cabaretprijs Neerlands Hoop voor Theaterschool-alumnus

Gepubliceerd op

Alex Klaasen, alumnus van de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie, heeft zondag 20 september de Neerlands Hoop Cabaretprijs in ontvangst genomen. Klaasen won de prijs, bedoeld voor de theatermaker met het grootste toekomstperspectief, voor zijn voorstelling Eindelijk alleen.

Alex Klaasen, alumnus van de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie, heeft zondag 20 september de Neerlands Hoop Cabaretprijs in ontvangst genomen. Klaasen won de prijs, bedoeld voor de theatermaker met het grootste toekomstperspectief, voor zijn voorstelling Eindelijk alleen.

'Zijn vermogen om zich in te leven in de eenzaamheid van de mens, knap laverend tussen tragedie en komedie, brengt tegelijk ontroering en hilariteit teweeg', aldus de jury. 'Klaasen kan ogenschijnlijk alles, maar is bovenal een fantastisch observator, acteur en zanger, die de schroef van ontroering steeds vaster aandraait.'

Neerlands Hoop is een van de cabaretprijzen van de Vereniging van Schouwburgen en Concertgebouwdirecties (VSCD). In de Kleine Komedie in Amsterdam werd ook de Poelifinario, de prijs voor het indrukwekkendste cabaretprogramma van het jaar, uitgereikt. Winnaar was de Vlaming Wim Helsen, die vijf jaar geleden de Neerlands Hoop-prijs al won.

Alex Klaasen studeerde in 1998 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie, de acteursopleiding van de Theaterschool van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

Alex Klaasen: Eindelijk alleen

Delen