Erfgoedarena september 2009: In de ban van bezoekersaantallen

Gepubliceerd op

Musea maken een ingrijpend veranderingsproces door als gevolg van de oprukkende informatiesamenleving, maar blijken niet in staat die verandering inzichtelijk te maken voor hun subsidiegevers. Daarom worden zij nog steeds afgerekend op traditionele prestatie-indicatoren en krijgen zij of creëren zij geen ruimte voor innovatiebeleid. In de septembereditie van Erfgoedarena aandacht voor deze problematiek.

N.B. Deze editie is volgeboekt! Aanmelden is niet meer mogelijk.

Musea maken een ingrijpend veranderingsproces door als gevolg van de oprukkende informatiesamenleving, maar blijken niet in staat die verandering inzichtelijk te maken voor hun subsidiegevers. Daarom worden zij nog steeds afgerekend op traditionele prestatie-indicatoren en krijgen zij of creëren zij geen ruimte voor innovatiebeleid. In de septembereditie van Erfgoedarena (eenmalig op de vierde woensdag van de maand) aandacht voor deze problematiek.

N.B. Deze editie is volgeboekt! Het is niet meer mogelijk om je aan te melden. 

Bijdragen worden geleverd door:

  • Gitta Luiten, directeur van de Mondriaan Stichting
  • Marc Jacobs, senior beleidsadviseur Cultuur en Cultuurhistorie voor de Provincie Noord-Holland
  • Arnoud Odding, directeur van museaal adviesbureau O dubbel d en sinds 2005 ook van het Nationaal Glasmuseum

Het debat staat onder leiding van Léontine Meijer–van Mensch, docent Erfgoedtheorie en ethiek aan de Reinwardt Academie.

Erfgoedarena is gratis toegankelijk voor publiek.
N.B. De editie van 23 september is volgeboekt; aanmelden is niet meer mogelijk. 
Meer informatie over het debat op de website van Erfgoed Nederland en aanmeldformulier

Tijd en locatie
woensdag 23 september 2009, 20.00 uur
Reinwardt Academie
Dapperstraat 315, Amsterdam
www.reinwardtacademie.nl
De Reinwardt Academie ligt op loopafstand van treinstation Muiderpoort. Vanaf Amsterdam CS kunt u tramlijn 9 of bus 22richting Indische Buurt nemen en uitstappen bij halte Wijttenbachstraat.

Contactpersoon
Amber van Schagen, 020 716 7350

De Reinwardt Academie en Erfgoed Nederland organiseren maandelijks een erfgoedbreed debat. De debatten vinden elke derde woensdag van de maand plaats vanaf 20.00 uur in de aula van de Reinwardt Academie. Een programmacommissie met vertegenwoordigers van de Reinwardt Academie en Erfgoed Nederland kiest de erfgoedbrede debatthema's. Elk debat wordt ingeleid door een spreker. Vervolgens reageren twee panelleden onder leiding van een voorzitter. Daarna is de arena aan de zaal

Delen