Filmacademiestudenten in de prijzen op Nederlands Film Festival

Gepubliceerd op

Op het 29e Nederlands Film Festival zijn de prijzen uitgereikt voor de beste eindexamenfilms van de Nederlandse audiovisuele opleidingen. Namens de Nederlandse Film Academie sleepten Constant van Panhuys en Derk-Jan Warrink de NVS Award in de wacht voor Jacco's Film, terwijl Timur Ismailov met Bingo de Tuschinski Award won.

Op het 29e Nederlands Film Festival zijn de prijzen uitgereikt voor de beste eindexamenfilms van de Nederlandse audiovisuele opleidingen. Namens de Nederlandse Film Academie sleepten Constant van Panhuys en Derk-Jan Warrink de NVS Award in de wacht voor Jacco's Film, terwijl Timur Ismailov met Bingo de Tuschinski Award won.

De NVS Award is een prijs ter waarde van 5.000 euro, ter beschikking gesteld door de Nederlandse Vereniging van Speelfilmproducenten voor het beste productietalent van de nieuwe lichting. Het winnende Jacco's Film is een korte film waarin de 10-jarige Jacco de wereld om hem heen met een kritische blik bekijkt. Behalve de winnende studenten Constant van Panhuys en Derk-Jan Warrink waren twee andere afstudeerders van de Filmacademie genomineerd: Keren Cogan Galjé voor Wes (fictie, korte film) en Maarten van der Ven voor Bingo. De winnaar werd aangewezen door een jury, bestaande uit Wilant Boekelman, René Huybrechtse en Petra Goedings.

Timur Ismailov won met de Tuschinski Award voor de beste film van de Nederlandse Film en Televisie Academie een bedrag van 3.000 euro van Pathé Cinemas BV. De winnaar werd gekozen door de leden van de Kring van Nederlandse Filmjournalisten. De andere genomineerden waren Peter Hooogendoorn voor Wes (fictie, korte film) en Menno Otten voor In een vergeten moment (korte documentaire).

De NFF Student Award tot slot, voor de beste film van de andere audiovisuele opleidingen in Nederland, werd gewonnen door Floris Parlevliet van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht voor de experimentele korte film Mesopotamië.

De studentenprijzen worden jaarlijks uitgereikt om beginnend talent te stimuleren in hun verdere loopbaan in de filmindustrie.

Producent Maarten van der Ven neemt namens regisseur Timur Ismailov de Tuschinki Award in ontvangst (foto: Ramon Mangold)

foto: Ramon Mangold

Delen