Rialto Podium: eindexamenfilms vertoond

Gepubliceerd op

Op zaterdag 5 september begint Rialto traditiegetrouw het nieuwe seizoen met eindexamenwerk van de Nederlandse Film en Televisie Academie, afstudeerrichting documentaire. Deze keer de kersverse lichting 2009. De films zijn: De herinnering en daarna & Tzirk.

 

Op zaterdag 5 september, 16.00 uur begint Rialto traditiegetrouw het nieuwe seizoen met eindexamenwerk van de Nederlandse Film en Televisie Academie, afstudeerrichting documentaire. Deze keer de kersverse lichting 2009.

Twee makers zijn aanwezig met beloftevol werk:

De Herinnering en daarna (NL, 2009, 23 min), regie: Nelleke Koop
Estland maakte lang onderdeel uit van het gesloten Sovjetsysteem. Aan de slecht geasfalteerde straten in de hoofdstad Tallinn staan flats als eentonige blokken beton, een nadrukkelijk aanwezige erfenis van jaren van onderdrukking. De film volgt Gerli, een jonge vrouw, die negen was toen Estland verzelfstandigd werd.

Tzirk (NL, 2009, 23 min.), regie: Nova van Dijk
Achtjarig meisje is spreekstalmeester in een klein rondreizend circus in Rusland. Haar ouders hebben er een nummer met apen en bereiden het meisje voor op een act met drie pythons. Een hard leven voor een klein meisje dat ook nog eens het enige kind in het circusje is. Haar ouders geven het kind  een Spartaanse opvoeding in de vaste overtuiging dat dat goed is voor haar toekomst.

Van beide makers wordt tevens een korte derdejaarsfilm van een klein kwartier vertoond.

Na de films een interview met Gijs Besseling (cameraman de herinnering en daarna) en Nova van Dijk door Isolde Hallensleben (NPS, o.a. Cultura).

Reserveren: www.rialtofilm.nl  of  020-67 68 700 (vanaf 13.00 uur)
RIALTO  
Ceintuurbaan 338  
Amsterdam

Delen