Stimuleringsprijs uitgereikt tijdens Scholierenfestival

Gepubliceerd op

Op maandag 21 september vond in Lelystad de vijfde editie plaats van het Nationaal Filmfestival voor Scholieren (NFFS). Tijdens de galavond werden diverse prijzen uitgereikt waaronder een stimuleringsprijs van het Nederlands Instituut voor Filmeducatie (NIF) en de Nederlandse Film en Televisie Academie. Winnaar van deze prijs is "The man from Vegas", een geheel engelstalige inzending van het Cals College in Nieuwegein.

Op maandag 21 september vond in Lelystad de vijfde editie plaats van het Nationaal Filmfestival voor Scholieren (NFFS). Tijdens de galavond werden diverse prijzen uitgereikt waaronder een stimuleringsprijs van het Nederlands Instituut voor Filmeducatie (NIF) en de Nederlandse Film en Televisie Academie. Winnaar van deze prijs is "The man from Vegas", een geheel engelstalige inzending van het Cals College in Nieuwegein.

Ruim 500 middelbare scholieren van 47 scholen volgden in Lelystad de hele dag workshops van filmprofessionals en bekeken en beoordeelden elkaars films.

Behalve de publieksprijs die door de deelnemers zelf wordt bepaald, kent het festival ook een vakjury. Die beoordeelde dit jaar 151 inzendingen in verschillende categorieƫn. De jury werd gevormd door Johanna ter Steege, Maria Peters, Eddy Terstall, Melody Klaver en Marius Gottlieb.

Winnaar van de publieksprijs was 'Terug naar Gister' van het Stedelijk Lyceum Leiden. Minister Ronald Plasterk reikte de prijs uit in de categorie fictie klas 5/6. Winnaar was 'De man from Vegas'.  De makers van deze film wonnen tevens de speciale stimuleringsprijs van het Nederlands Instituut voor Filmeducatie en de Nederlandse Film en Televisie Academie. Zij mogen tijdens het International Film Festival Rotterdam 2010 deelnemen aan de masterclass W R NXT, waarbij jonge filmtalenten in contact worden gebracht met filmprofessionals.

Delen