Basisburo geopend tijdens Open Ateliers De Pijp

Gepubliceerd op

Het Basisburo, het centrum voor actuele kunsteducatie van de Academie voor Beeldende Vorming (AHK) en de Gerrit Rietveld Academie, is in het weekend van 3 en 4 oktober geopend tijdens Open Ateliers De Pijp 2009. Zo’n 70 beeldend kunstenaars en 25 creatieve en ambachtelijke ondernemers laten die dagen in hun atelier of werkplaats hun werk zien. De toegang is gratis.

Het Basisburo, het centrum voor actuele kunsteducatie van de Academie voor Beeldende Vorming (AHK) en de Gerrit Rietveld Academie, is in het weekend van 3 en 4 oktober geopend tijdens Open Ateliers De Pijp 2009. Zo'n 70 beeldend kunstenaars en 25 creatieve en ambachtelijke ondernemers laten die dagen in hun atelier of werkplaats hun werk zien. De toegang is gratis.

Het doel van Open Ateliers De Pijp is om kunst op een laagdrempelige manier toegankelijk te maken op de plek waar deze wordt gemaakt. Het aanbod is zeer divers: van traditioneel tot hypermodern, van schilderijen tot beeldhouwkunst, van sieraden tot fotografie en van houtbewerking tot mode.

In Cultuurhuis Diamantslijperij, de thuishaven van het Basisburo, is de Centrale Expositie ingericht, waar bezoekers hun koers kunnen uitzetten. Van iedere deelnemer aan de Open Ateliers De Pijp is één werk te zien; de exposanten zijn vervolgens goed te vinden via de gratis plattegrond en catalogus.

In het Basisburo bent u van harte welkom om onder het genot van een kop koffie en een ouderwets kaakje het werk van jonge kunstenaars te bekijken. Maar dat niet alleen: ook uw eigen inventiviteit en creativiteit worden op de proef gesteld! Op een interactieve manier zullen we proberen u bij ons thuis te laten voelen.

Over het Basisburo
Het Basisburo is een centrum en projectruimte voor actuele kunsteducatie en beeldende kunst in Amsterdam; een initiatief van de Academie voor Beeldende Vorming (onderdeel van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten) en de Gerrit Rietveld Academie. In het Basisburo vinden geregeld debatten, exposities, symposia, workshops en kunsteducatieve projecten plaats. De mooie grote projectruimte is een vrijplaats voor studenten, waar publiek van buiten altijd welkom is om een kijkje te komen nemen.

Tijd en locatie

zaterdag 3 en zondag 4 oktober van 12.00 tot 18.00 uur.
Cultuurhuis Diamantslijperij, Tolstraat 129

Delen