Bijzonder concert rond Ernest Willem Mulder in Bethaniënklooster

Gepubliceerd op

Ernest Willem Mulder was een Nederlands componist en hoofddocent compositie aan het Amsterdams Conservatorium in de periode 1922-1959. In 2009 wordt zijn vijftigste sterfjaar herdacht, reden voor zijn kleinzoon Paul Mulder, tevens conservator van Mulders oeuvre, om een concert te organiseren dat in het teken staat van Ernest Willem Mulder, plus twee van zijn leerlingen, Theo Loevendie en Erik Lotichius.

 

Het concert vindt plaats op zondag 1 november in het Bethaniënklooster en begint om 13.30 uur met een inleiding over de componist, waarna er werken van hem en van Erik Lotichius en Theo Loevendie worden uitgevoerd. Mezzosopraan Lia Mulder, oud-studente van het Conservatorium van Amsterdam en kleindochter van Ernest Willem Mulder, brengt liederen van Mulder en Erik Lotichius ten gehore.

Toegang: € 15,00
Reserveren bij het Bethaniënklooster: www.bethanienklooster.nl

Zie voor meer informatie ook het programmaboek (PDF)

Delen