Diessner GmbH te gast bij het lectoraat Cultureel erfgoed

Gepubliceerd op

Op vrijdag 16 oktober organiseert het Duitse Diessner Concept Team in samenwerking met het lectoraat Cultureel erfgoed een symposium over tentoonstellingstechnieken voor musea. Verschillende vertegenwoordigers informeren tijdens deze bijeenkomst het werkveld over de nieuwste innovaties op dit gebied.

vrijdag 16 oktober 2009, 09.00-16.45 uur, Reinwardt Academie

Op vrijdag 16 oktober organiseert het Duitse Diessner Concept Team in samenwerking met het lectoraat Cultureel erfgoed een symposium over tentoonstellingstechnieken voor musea. Verschillende vertegenwoordigers informeren tijdens deze bijeenkomst het werkveld over de nieuwste innovaties op dit gebied.

In tijden van besparingen en krimpende budgetten is in de culturele sector een hoge mate aan creativiteit nodig om bezoekers een hoogwaardig tentoonstellingsaanbod te kunnen aanbieden en tegelijk nieuwe bezoekersgroepen voor het museum te winnen.  De presentaties tijdens het symposium betreffen onder andere interactie en multimedia in het museum, optimalisering van energie door het gebruik van nieuwe LED-belichting, kadertechnieken voor een optimale bescherming van kunstwerken en de laatste stand van zaken ten aanzien van modulaire tentoonstellingstechniek.
De bijeenkomst is een uitstekende gelegenheid voor deelnemers uit het werkveld en voor studenten en docenten van de Reinwardt Academie om kennis en concepten uit te wisselen over tentoonstellingstechniek en concepten bij musea en erfgoedinstellingen. Gezien de grote hoeveelheid aanmeldingen kan het symposium op voorhand al een succes worden genoemd.

Het symposium wordt geopend en afgesloten door Léontine Meijer-Van Mensch, docent Erfgoedtheorie aan de Reinwardt Academie. In het programma zijn meerdere informele gespreksmogelijkheden opgenomen.

Het symposium vindt plaats op vrijdag 16 oktober van 09:00 tot 16:45 in de Reinwardt Academie, Dapperstraat 315 te Amsterdam

Deelnemende bedrijven

Delen