Gouden Kalveren voor tien Filmacademie-alumni

Gepubliceerd op

Tien afgestudeerden van de Nederlandse Film en Televisie Academie hebben vrijdag 2 oktober een Gouden Kalf in de wacht gesleept tijdens het Gala van de Nederlandse Film, de afsluiting van het Nederlands Film Festival. Ook tijdens het Film Festival vielen al enkele onlangs afgestudeerde filmmakers van de Filmacademie in de prijzen.

 

De uitreiking van de Gouden Kalveren werd gepresenteerd door Viggo Waas en Peter Heerschop, en is nog terug te kijken via de website van het Nederlands Filmfestival. In zeventien categorieën werden prijzen toegekend; in negen daarvan was de winnaar afkomstig van de Nederlandse Film en Televisie Academie:

Beste korte film
Marinus Groothof voor SUNSET FROM A ROOFTOP

Beste korte documentaire
Marije Meerman voor I WANNA BE BOSS

Beste lange documentaire
Jan Musch en Tijs Tinbergen voor ROTVOS

Beste televisiefilm
Martijn Maria Smits voor ANVERS

Beste camera
Daniël Bouquet voor NOTHING PERSONAL

Beste sound design
Jan Schermer voor NOTHING PERSONAL

Beste regie
Urszula Antoniak voor NOTHING PERSONAL

Film1 Publieksprijs
ALLES STROOMT van Danyael Sugawara

Prijs van de Nederlandse Filmkritiek
BORIS RYZHY van Aliona van der Horst

Delen