Architecte Tsygankova wint snelontwerpprijs tijdens Museumnacht

Gepubliceerd op

Svetlana Tsygankova, alumna van de Academie van Bouwkunst Amsterdam, heeft tijdens de Museumnacht op 7 november de ontwerpwedstrijd 'De spoedklus' gewonnen. Zes jonge architecten kregen fictieve opdrachten die zij binnen vijf minuten moesten omzetten in een nieuw ontwerp en vervolgens in twee minuten moesten presenteren aan een jury.

Svetlana Tsygankova, alumna van de Academie van Bouwkunst Amsterdam, heeft tijdens de Museumnacht op 7 november de ontwerpwedstrijd 'De spoedklus' gewonnen. Zes jonge architecten kregen fictieve opdrachten die zij binnen vijf minuten moesten omzetten in een nieuw ontwerp en vervolgens in twee minuten moesten presenteren aan een jury.

De opdrachten varieerden van het uitbreiden van de Hermitage tot het ontwerpen van een geheel nieuw gebouw voor toeristen op de Dam. De finaleopdracht bestond uit het ontwerpen van een groter gebouw voor het Amsterdams Architectuurinstituut (ARCAM).

De jury, bestaande uit Herman Hertzberger (Architectuurstudio HH), Nathalie de Vries en Emile Spek (Ymere), koos voor Tsygankova's ontwerp van een auditorium onder water. De eerste prijs bestaat uit een studieopdracht van €12.500 euro voor het ontwikkelen van woningen in Amsterdam-Zuidoost.

Svetlana Tsygankova is afgestudeerd aan het Architectuurinstituut Moskou en was werkzaam bij het Russisch Restauratie Instituut. In 2008 behaalde zij het masterdiploma Architectuur aan de Academie van Bouwkunst. Haar afstudeerproject is een drijvend eiland in het IJ-meer waarop ze een multifunctioneel opvangcentrum voor verschillende doelgroepen ontwierp.

Dit ontwerp is tot en met 4 december samen met nog twintig andere afstudeerprojecten van studenten van de Academie van Bouwkunst te bezichtigen op de Afstudeertentoonstelling.
Locatie: Waterlooplein 213, Amsterdam.

Delen