Marjolein van Damme wint ontwerpwedstrijd

Gepubliceerd op

Marjolein van Damme, tweedejaars studente aan de Academie voor Beeldende Vorming, heeft de ontwerpwedstrijd Nederland Leest, Nederland Ontwerpt gewonnen. De wedstrijd riep lezers op hun eigen omslag te ontwerpen voor het boek dat centraal staat in de campagne Nederland Leest.

Marjolein van Damme, tweedejaars studente aan de Academie voor Beeldende Vorming, heeft de ontwerpwedstrijd Nederland Leest, Nederland Ontwerpt gewonnen.

De wedstrijd riep lezers op hun eigen omslag te ontwerpen voor het boek dat centraal staat in de campagne Nederland Leest. Dit jaar is dat het boek Oeroeg (1948), het romandebuut van Hella S. Haasse. De prijs bestaat uit vijf genummerde exemplaren van Oeroeg met het winnende ontwerp als omslag. In de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) nam van Damme de prijs in ontvangst uit handen van juryvoorzitter Ron van Roon.

De jury, bestaande uit Ron van Roon (grafisch ontwerper), Dingeman Kuilman (directeur van Premsela) en Marlies Visser (grafisch ontwerper), over het winnende omslag: `Steeds opnieuw werden we naar het beeld toegetrokken. En dat met enkel zwart-wit. Ook conceptueel is dit een heel sterk omslag. Het gaat over identiteit en daarmee is Oeroeg effectief naar onze tijd toe gebracht.’

De jury heeft 22 ontwerpen genomineerd, waaronder het ontwerp van Lieke Frielink, tevens studente aan de Academie voor Beeldende Vorming. De genomineerde ontwerpen zijn tot en met januari 2010 in de OBA te zien. 
http://www.nederlandleest.nl/

Delen