Nieuwe productie Dance(Fabián) van SNDO-alumnus Daniel AlmgrenRecén

Gepubliceerd op

In hetveem theater is van woensdag 18 tot en met zondag 22 november de nieuwe werkplaatsproductie Dance(Fabián) van Daniel AlmgrenRecén te zien. De Zweedse choreograaf studeerde af aan de School voor Nieuwe Dansontwikkeling. De dans wordt uitgevoerd door Fabián Santarciel de la Quintana, alumnus van de opleiding Mime.

In hetveem theater is van woensdag 18 tot en met zondag 22 november de nieuwe werkplaatsproductie Dance(Fabián) van Daniel AlmgrenRecén te zien. De Zweedse choreograaf studeerde af aan de School voor Nieuwe Dansontwikkeling. De dans wordt uitgevoerd door Fabián Santarciel de la Quintana, alumnus van de opleiding Mime.

Daniel AlmgrenRecén neemt als choreograaf de basis van theater zoals het is: een podium, een performer, het publiek, en gaat uit van de onweerstaanbare aantrekkingskracht tussen een performer die wil bewegen en publiek die beweging wil ervaren. Hij creëert voorstellingen op de grens van dans, performance en beeldende kunst, onderzoekt concept en constructie en ontwikkelt ideeën om de poëzie van het lichaam tot zijn recht te laten komen.

Dance(Fabián) is de nieuwe werkplaatsproductie van AlmgrenRecén bij hetveem theater, waar hij eerder dit jaar WBIR maakte in samenwerking met Tashi Iwaoka en Aitana Cordero. Dance(Fabián) weerspiegelt zijn verwondering over de ontwikkeling van persoonlijke uitgangspunten en verwachtingspatronen. Net als bij alle menselijke processen worden ze continu beïnvloed. Ze blijven in beweging en zijn (on)verwacht veranderlijk. De dans wordt uitgevoerd door  Fabián Santarciel de la Quintana, die met zijn publiek vertrekt op weg naar een intellectuele, emotionele en fysieke beleving.

Voorstellingen
woensdag 18 (try-out) t/m zondag 22 november, 20.30 uur. De voorstelling gaat in première op donderdag 19 november.

Locatie
hetveem theater, Zoutkeetsplein 4-6 hs, Amsterdam

regie
Daniel AlmgrenRecén

dans
Fabián Santarciel de la Quintana

kostuum, decor
Theresia Knevel

dramaturgie
Igor Dobricic

coach
Gonnie Heggen

licht
Stefan Mirck

Delen