Academie aan het Russische hof

Gepubliceerd op

Naar aanleiding van de tentoonstelling Aan het Russische hof in de Hermitage in Amsterdam hebben tweedejaarsstudenten van de Academie voor Beeldende Vorming een kostuumproject gedaan. De resultaten zijn tot en met 3 januari 2010 te zien in de Hermitage.

Naar aanleiding van de tentoonstelling Aan het Russische hof in de Hermitage in Amsterdam hebben tweedejaarsstudenten van de Academie voor Beeldende Vorming een kostuumproject gedaan. De resultaten zijn tot en met 3 januari 2010 te zien in de Hermitage.

De studenten bedachten wat zij zouden aantrekken op audiëntie bij de tsaar of als ze naar het grote bal zouden gaan. Naar aanleiding daarvan hebben zij kostuums gemaakt van voornamelijk plastic materialen. Daarvan zijn filmpjes gemaakt waarin de door de studenten zelf gedragen kostuums zijn te zien. Daarnaast hebben zij de decors ontworpen en voor een eigen geluid en animatie gezorgd.

De tentoonstelling is te zien vanaf 18 december 2009 tot en met 3 januari 2010.

Meer video's op YouTube:
www.youtube.com/watch?v=63I3E_XYDko
www.youtube.com/watch?v=1yiZ0LPlNsU
www.youtube.com/watch?v=qZ_BeI61x9E 
www.youtube.com/watch?v=eQ0evViPB_w
www.youtube.com/watch?v=UAl0ZLDIEl0
www.youtube.com/watch?v=ZEie18kL8lI

Delen