Conservatoriumgebouw genomineerd voor Daylight Award

Foto: Daria Scagliola en Stijn Brakkee

Gepubliceerd op

Het gebouw van het Conservatorium van Amsterdam is nu ook genomineerd voor de Daylight Award. De Daylight Award wordt eens in de twee jaar uitgereikt aan projecten waarin een optimum is bereikt tussen daglichttoetreding, toepassing van kunstlicht en het overige gebouwontwerp. Op 28 januari 2010 wordt de winnaar bekendgemaakt.

Het gebouw van het Conservatorium van Amsterdam, ontworpen door Frits van Dongen, is nu ook genomineerd voor de Daylight Award. De Daylight Award wordt eens in de twee jaar uitgereikt aan projecten waarin een optimum is bereikt tussen daglichttoetreding, toepassing van kunstlicht en het overige gebouwontwerp. Aan de Daylight Award is naast de award in de vorm van een glaskunstwerk een geldbedrag verbonden van € 1250,- per categorie. Op 28 januari 2010 wordt de winnaar bekendgemaakt. Meer informatie: www.daylight-award.nl

Eerder werd het CvA-gebouw al genomineerd voor de GEVEL NBD Architectuurprijs, waarvan de winnaar op 27 januari a.s. wordt bekendgemaakt, de Gouden A.A.P., de Amsterdamse Architectuur prijs 2009, en won het montagebedrijf MAT Nederland, verantwoordelijk voor de binnenafbouw van het gebouw, de Gyproc Trophy 2009 gewonnen. Het Conservatorium van Amsterdam won van de andere inzendingen vanwege de diversiteit in materiaaltoepassing, de hoogstaande kwaliteit van de binnenafbouw en het succesvol omgaan met de complexe projectlogistiek. Daarnaast zorgt de samenhang van afwerking en architectuur voor een bijzonder geslaagde compositie.

 

Delen