Duet van Hans van Manen gedanst door studenten Nationale Balletacademie

fotograaf: Klaas Fopma
Gepubliceerd op

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van het Stadsdeel Centrum op 12 januari hebben twee studenten van de Nationale Balletacademie een bijzonder optreden verzorgd. Yulanne de Groot en Nathan Brhane dansten een duet uit het ballet getiteld ‘Monologue – Dialogue’ gemaakt door Hans van Manen in 2003 voor het Nederlands Danstheater.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van het Stadsdeel Centrum op 12 januari hebben twee studenten van de Nationale Balletacademie een bijzonder optreden verzorgd. Yulanne de Groot en Nathan Brhane dansten een duet uit het ballet getiteld  ‘Monologue – Dialogue’ gemaakt door Hans van Manen in 2003 voor het Nederlands Danstheater.

‘Monologue – Dialogue’
bestaat uit drie duetten op muziek van Johann Sebastian Bach - The Goldberg Variations en van Domenico Scarlatti - Sonate Nr.8. Yulanne en Nathan dansen het tweede duet, op muziek van Scarlatti. Dit duet staat eveneens in het programma van Van Manen/Kylian voor jonge dansers ter ere van het 50-jarig jubileum van het Nederlands Danstheater.

fotograaf: Klaas Fopma

Delen