Jacco's Film geselecteerd voor Berlinale

Gepubliceerd op

De korte fictiefilm Jacco's Film van Daan Bakker is geselecteerd voor de 60e editie van de Berlinale, het internationale filmfestival van Berlijn. Bakker studeerde dit jaar met Jacco's Film af aan de Nederlandse Film en Televisie Academie. Het is voor het eerst in zeventien jaar dat een Nederlandse eindexamenfilm in het programma van de Berlinale is opgenomen.

 

Jacco's Film is een portret van een tienjarige jongen die gemangeld dreigt te worden tussen zijn continu ruziënde ouders. Zijn levendige fantasie houdt Jacco echter op de been: vol enthousiasme neemt hij de kijker mee in zijn kleurrijke belevingswereld.

De eindexamenfilm van Daan Bakker heeft in Nederland inmiddels al vijf prijzen gewonnen, waaronder de Nassenstein Startprijs voor het beste eindexamenproject. In Berlijn maakt Jacco's Film kans op een Kristallen Beer.

De Berlinale vindt plaats van 11 tot 21 februari 2010.

Delen